Search

Otvoren je novi Dežman Mini Bar u Zagrebu

Otvoren je novi Dežman Mini Bar u Zagrebu

Tik do svog "velikog brata"

Tekst: Ana Pavić


Image: John Pavlish

U dvije godine koliko postoji, Dežman je postao omiljeno gradsko okupljalište svih onih koji cijene vrhunsku uslugu i ponudu kave, pića i malih zalogaja

Dežmanova ulica se u posljednje dvije godine razvila u pravu mondenu lokaciju gdje Zagrepčani i turisti mogu kupovati dizajnerske brendove (Indigo Store, Magali), posjetiti zasigurno najljepšu galeriju/cvjećarnicu u gradu u vlasništvu Saše Šekoranje, popiti vrhunsku kavu i koktele, otići na frizuru i ekskluzivne tretmane za kosu (Ruža Pura Aveda)... Ovom šarolikom društvu kojemu je zajednička kvaliteta usluge i vrhunska estetika, od prije dva dana se pridružio novi projekt vlasnika Dežman Bara. Radi se o Dežman Mini Baru koji je otvoren na par koraka od svog "velikog brata", a u kojem je sve podređeno ljubiteljima finih alkoholnih pića.

dezman

Dežman

Ovdje ćete pronaći samo najbolje od najboljeg te će poznavatelji rijetkih viskija i ostalih pića uživati u svakom gutljaju. Dežman Mini Bar nudi 12 signature koktela i 16 klasičnih. Diči se raskošnom selekcijom viskija, uključujući 14 bourbona, 40-ak single malt viskija, dvije vrste tajvanskih viskija koji su novitet na našem tržištu, zatim cijenjenih japanskih viskija od kojih je najpopularniji Yamazaki 18yo. Tu je i piće Mezcal koje je trenutno hit u svijetu, a kod nas će tek postati. Kao posebnost novog Dežman Mini Bara izdvajaju se odležani kokteli u drvenim bačvicama koji će se čuvati 45 dana te nakon toga idu u prodaju. Kao prvi koktel ovog tipa u ponudi će se naći Negroni i to uoči Božića, a nakon njega slijedi "Hanky Panky" koktel od tri vrste gina i tri vrste vermuta.

dežman

"Sami radimo sirupe i bittere za koktele, infuzije (jedna od njih je Armagnac, kava i caribian čaj), a kao radne alkohole za izradu koktela i miješanih alkoholnih pića koristimo isključivo premium brendove kao što su Katel one, Corralejo, benriach 10yo, Bowmore 12, Mezcal San Cosme... U ovom baru bezalkoholna pića se tretiraju kao dodaci "Spiritsima" s obzirom na to da su oni zvijezde bara" kazala nam je menadžerica Dežmana i Dežman Mini Bara, Andrea Klemenčić. Također je naglasila da je ponuda vina ovdje nešto manja nego u Dežman Baru, ali da je ponuda složena na način da će svaki vinoljubac biti zadovoljan. Što se hrane tiče ovdje ćete kušati Dežman mini bites koji se razlikuju od već poznatog koncepta glavnog jela u sendviču koji nudi susjedni Dežman.

dežman

Za osmišljavanje interijera angažiran je studio SODA arhitekti (Maša Medoš, Vedran Jukić) koji su se prilikom uređenja vodili željama vlasnika. Šank s pićima jedini je "detalj" koji svijetli te zauzima centralni dio prostora kako bi naglasak bio na barmenu i ponudi pića, dok je ostatak uređenja u zagasitim bojama koje su u skladu s ponudom/konceptom bara. Što se materijala tiče prevladavaju opeka, čelik i drvo, sve u zagasitim tonovima.

dežman

Dio barskih stolaca "Neva" izrađenih od američkog oraha i kože dizajnirao je mladi hrvatski dizajnerski par Ruđer Novak-Mikulić i Maria Ružić, a ostatak barskih stolaca su dizajn japanskog dizajnera Naota Fukusawe. Posebno su i dizajnirani i karakteristični barski stolovi, dok sa stropa vise moderne svjetiljke "Plumen". Novosti iz Dežman Mini Bara možete pratiti na službenoj Facebook stranici.

Related articles

Buro 24/7 Selection

više