Search

Otvoren prvi vintage frizerski salon u Zagrebu

Otvoren prvi vintage frizerski salon u Zagrebu

Jednostavnog naziva Salon


Image: Tomislav Može

Jedinstveni frizerski salon koji će obožavati svi ljubitelji retro kulture i originalnih vintage komada, ali i dobrog stila

Krajem rujna u samom centru Zagreba, točnije u Ilici 65, otvoren je jedinstveni frizerski salon jednostavnog naziva Salon koji će se svidjeti svim ljubiteljima retro kulture. A ukoliko to još niste, mogli biste postati nakon što posjetite ovo šarmantno mjesto. Čak se i svojom odličnom lokacijom nadomak Britanskog trga savršeno uklopio u tu ideju.

Otvoren prvi vintage frizerski salon u Zagrebu (фото 1)

Vlasnici Salona, Marko Stanzl i Mario Stančić nekoć su surađivali, a nakon godina poznanstva odlučili su zajedno otvoriti Salon, uz podršku njihove desne ruke Alena Relote. "Kako smo zapravo uvijek radili u originalnom i maštovitom okruženju poželjeli smo i sami otvoriti jedno takvo mjesto u kojem ćemo se osjećati dobro što će se, naravno, odraziti i na sve naše klijente, podjednako muškarce i žene". Marko je bio vlasnik Zig Zag salona na Kvatriću, Mario je dugo godina brusio zanat u poznatom salonu She dok je Alen svoje dugogodišnje iskustvo stjecao u salonu BBK.

Otvoren prvi vintage frizerski salon u Zagrebu (фото 2)

Otvoren prvi vintage frizerski salon u Zagrebu (фото 3)

Prostor ispunjavaju originalni vintage komadi poput bidermajer stolca za brijanje iz 1923. godine, frižider marke Ignis, nekoliko primjeraka savršeno funkcionalnih sušila za kosu iz pedesetih godina prošlog stoljeća te brojni detalji poput britvica, kože za oštrenje britvice, biljarskog štapa, originalne kutijice jednog od prvih Schwarzkopf pudera za kosu te starog figara za postizanje uvojaka.

Otvoren prvi vintage frizerski salon u Zagrebu (фото 4)

Salon je podijeljen na muški i ženski dio. Dok je u muškom dijelu zid ispunjen fotografijama inspirativnih pompadour frizura, ženski dio ispunjavaju svi oni "nježni" detalji poput zrcala, četki, bočica originalnih vintage mirisa i slično. Koncept i uređenje interijera osmislili su sami, a komade namještaja i detalja nabavili po raznim gradskim buvljacima, dućanima starih stvari, skupili ih s ulice, a "pročešljali" su i vlastite podrume, tavane te tavane prijatelja i baka po potrebi. Dio namještaja nabavio im je i poznati zagrebački kolekcionar i restaurator vintage namještaja, Igor Recek zvan Gangster. A nakon ove informacije znate da se dečki ne šale kada kažu vintage.

Nisu se ograničavali ni kad se radi o vremenu već prostor odiše izrazitim šarmom različitih desetljeća prošlog stoljeća. I baš zato nosi jednu originalnu i drugačiju priču. Ako nas pitate retro je in, a Salon mjesto koje morate posjetiti u potrazi za tim doživljajem.

Otvoren prvi vintage frizerski salon u Zagrebu (фото 5)

Otvoren prvi vintage frizerski salon u Zagrebu (фото 6)Otvoren prvi vintage frizerski salon u Zagrebu (фото 7)

Otvoren prvi vintage frizerski salon u Zagrebu (фото 8)

Otvoren prvi vintage frizerski salon u Zagrebu (фото 9)

Otvoren prvi vintage frizerski salon u Zagrebu (фото 10)

Otvoren prvi vintage frizerski salon u Zagrebu (фото 11)

Otvoren prvi vintage frizerski salon u Zagrebu (фото 12)

Otvoren prvi vintage frizerski salon u Zagrebu (фото 13)

Otvoren prvi vintage frizerski salon u Zagrebu (фото 14)

Otvoren prvi vintage frizerski salon u Zagrebu (фото 15)

Otvoren prvi vintage frizerski salon u Zagrebu (фото 16)

Related articles

Buro 24/7 Selection

više