Search

Ovu su godinu obilježili održivost, pametna putovanja, interijeri i gastronomija i još nekoliko detalja koje ćemo teško zaboraviti

Ovu su godinu obilježili održivost, pametna putovanja, interijeri i gastronomija i još nekoliko detalja koje ćemo teško zaboraviti

Pozitivni i manje pozitivni trendovi u 2019.

Tekst: L.L.


Image: Instagram,
Privatni album,
Unsplash

Još je nekoliko dana ostalo do kraja 2019. godine pa smo odlučili pobrojati trendove kojima smo u proteklih 12 mjeseci posvećivali posebnu pažnju. Obilježili smo je pametnijim življenjem, putovanjima i gastronomijom, a zadesilo nas je još nekoliko simpatičnih pokreta kojima smo se onda s veseljem priključili. U nastavku donosimo koji su to trendovi u pitanju.

Godina pametnog življenja

Proteklu 2019. godinu svakako ćemo pamtiti po činjenici da smo, više nego ikad, podizali tuđu i vlastitu ekološku svijest. Okrenuli smo se kupovini manjeg, a kvalitetnijeg broja odjevnih komada, birali smo izdržljiviji i svevremenski namještaj, destinacije za putovanja birali smo pažljivije, a i hrana koja se našla na našim tanjurima zahtijevala je dozu promišljanja.

Održivost i recikliranje uvelike su obilježili proteklu godinu, prehrambene navike mijenjali smo sezonski i naučili se usmjeravati prema bitnim stvarima umjesto onih koje nas koče. U tom pogledu, protekla je godina sa sobom donijela zbilja zanimljive i korisne lekcije, a ono što tek stiže mogao bi biti dobar nastavak istih i to nas iznimno veseli.

Ovu su godinu obilježili održivost, pametna putovanja, interijeri i gastronomija i još nekoliko detalja koje ćemo teško zaboraviti (фото 1)

Godina baršuna, botanical uzorka i maksimalizma

Kada govorimo o uređenju interijera, ne možemo ne spomenuti sveprisutan baršun koji je ove godine u naše domove unio dozu luksuza, genijalan botanical uzorak koji smo kombinirali u svim mogućim prilikama, od tapeta na zidu pa do detalja poput jastučića i omiljenih planera, ali i povratak maksimalizma kada je u pitanju dizajn novih prostora. Raskošni tepisi, tapete i zastori, šareni uzorci i različite teksture u naše su domove unijeli dozu drugačije sreće i prisjetili nas na neka prošla vremena upakirana u mrvicu moderniji dizajn.

Ovu su godinu obilježili održivost, pametna putovanja, interijeri i gastronomija i još nekoliko detalja koje ćemo teško zaboraviti (фото 2)

Godina kada je čišćenje postalo trend

Naše je mame, vjerujemo, najviše razveselio trend koji se pojavio sa stupanjem, sada već planetarno popularne, Marie Kondo na scenu. Ona je, naime, kako cijelom svijetu, tako i nama, na zanimljiv način približila čišćenje i rješavanje nepotrebnih stvari koje nas, na kraju krajeva, samo guše. Svjedočili smo i brojnim savjetima koji su čišćenje domova učinili daleko lakšim zadatkom nego što se to činilo do sada. Onda je Marie Kondo krajem godine otvorila svoj web shop i na trenutak bacila sjenu na cijeli pokret koji je sama i pokrenula te ono što nas, u pogledu ovog trenda, čeka u 2020. učinila još malo zanimljivijim.

Ovu su godinu obilježili održivost, pametna putovanja, interijeri i gastronomija i još nekoliko detalja koje ćemo teško zaboraviti (фото 3)

Godina influencera

Ove smo godine svjedočili i velikom porastu influencerstva, relativno novog načina zarade putem društvenih mreža. Influenceri su nas tako upoznali s brendovima za koje do sada nismo znali, naše selfieje učinili još malo privlačnijima različitim filterima, a velika vijest bio je i filter koji je poznate i nepoznate pretvarao u simpatične starce. Porasla je popularnost društvenoj mreži TikTok i u isto vrijeme, Instagram nikad nije bio važniji za upoznavanje, širenje dobrih i loših misli, ali i svijesti o važnim stvarima i pojavama.

Ovu su godinu obilježili održivost, pametna putovanja, interijeri i gastronomija i još nekoliko detalja koje ćemo teško zaboraviti (фото 4)

Godina voljenja

Na kraju, protekla nam je godina donijela i self-love trend, onaj koji nas je poticao da više volimo i prihvaćamo sami sebe onakvima kakvi jesmo. Natjerao nas je da shvatimo da se u svakome od nas krije ljepota u drugačijem obliku, a za širenje takvog, pozitivnog pokreta bile su zaslužne i brojne zvijezde. Ne smijemo zaboraviti niti feminističke pokrete koji i dalje dobivaju sve više medijskog prostora, a samim time, svijest o onome što je zbilja važno, o skladnom suživotu u kojem uživaju svi, postala je još malo veća.

Ovu su godinu obilježili održivost, pametna putovanja, interijeri i gastronomija i još nekoliko detalja koje ćemo teško zaboraviti (фото 5)

Related articles

Buro 24/7 Selection

Leave a comment

više