Search

Pet savjeta kako biti sretniji na poslu

Pet savjeta kako biti sretniji na poslu

Zavolite svoj posao

Image: Atlantic Pacific,
Viva Luxury

Svi moramo raditi, stoga je vrlo važno da smo na poslu zadovoljni kako bismo i u životu mogli biti sretni i maksimalno uživali u svakom danu

Svaki dan moramo ići na posao, stoga ako naučimo uživati u vremenu provedenom tamo, lakše ćemo rješavati zadatke i bolje ćemo se osjećati i u vremenu prije i nakon posla. To nije uvijek jednostavno, no ako slijedite nekoliko jednostavnih koraka dolazak ponedjeljka više neće biti bauk, osjećat ćete manje stresa, a i lakše ćete postići cjelokupno zadovoljstvo. U nastavku otkrijte pet jednostavnih koraka koji će vam u tome pomoći.

Ustanite ranije

Ako ustanete 20 minuta prije nego morate napustiti kuću i otići na posao, onda vam dan započinje na poslu i dopuštate da vam se dan vrti oko njega. No, ako ustanete sat vremena ranije, imat ćete vremena za sebe. Popijte kavu kod kuće, vježbajte, čitajte, meditirajte ili činite bilo što drugo od čega će vaše i tijelo um imati koristi. Iskoristite to vrijeme za sebe i na posao ćete stići sretniji i spremniji za rad.

Organizacija je ključ svega

Svako jutro na poslu prvo sastavite listu zadataka. Tako ćete lakše moći pratiti koliko posla zapravo imate i osjećat ćete se ispunjenije kad s liste prekrižite zadatak koji ste riješili. Uz to, ako stignete, na kraju radnog dana pripremite i listu zadataka za sutrašnji dan. Tako ćete smanjiti razinu stresa koju donosi briga o tome što sve sutra trebate učiniti.

Uživajte u večerima

Najgore što možete učiniti za svoje tijelo i um je doći kući i leći pred TV nakon posla. Pod time ne mislimo da svaku večer morate provesti vani, ali vrijeme nakon posla možete iskoristiti da pročitate poglavlje neke knjige koju već dugo odgađate, odslušate neko online predavanje, isprobate novi recept ili odete na sport. Bilo koja od ovih aktivnosti oduzet će vam svega sat vremena pa ćete i dalje ćete stići pogledati omiljenu seriju i otići spavati na vrijeme. No, osjećat ćete se ispunjenije i sretnije.

Komplimentirajte kolege

Divan je osjećaj kad se netko osjeća dobro zbog vašeg komplimenta ili postupka. Stoga, komplimentirajte svoje kolege za posao koji obavljaju. Dakako, to ne podrazumijeva ulizivanje, ali povremeni pozitivan komentar popravit će atmosferu na poslu i pomoći da se više međusobno podržavate i cijenite što je vrlo važno kako biste se svi zajedno bolje osjećali na poslu.

Ostavite čist radni prostor

Ako ne znate gdje su vam popisi, rokovnici, dokumenti i sve ostalo što se nađe na vašem radnom stolu teže ćete obaviti posao i bit ćete pod stresom. Zato pokušajte na kraju svakog radnog dana pospremiti stol kako biste se ujutro vratili čistom prostoru spremnom za rad bez stresa. 

Related articles

Buro 24/7 Selection

više