Search

Pitali smo muškarce o njihovim nesigurnostima, evo što su nam rekli

Pitali smo muškarce o njihovim nesigurnostima, evo što su nam rekli

Nakon malo nagovaranja pristali su se "ogoliti"


Image: screenshot

Zamolili smo ih da "skinu svoje obrambene štitove" pod kojima se kriju zbog nesigurnosti i nerijetko održavanja svog muževnog imidža....

Iako će većinom svi reći kako su žene te koje su prepune strahova i nesigurnosti jer o tome možde češće (javno) pričaju i debatiraju, a da su muškarci "pravi igrači" koji ne poznaju to područje, možemo to odmah demantirati. Naime, ispod svake maske frajera, a u to smo se nemali broj puta uvjerili, nerijetko se dogodi da se nalazi nesigurni muškarac s gomilom strahova o kojima će vrlo rijetko, skoro nikada pisnuti.

No, činjenica je da to uglavnom stavlja priličan teret na njihova jaka muška pleća, a zapravo se ispod štita krije nesigurno biće koje zamislite ovo, poznaje strah i svakodnevno preispituje mnoge stvari. I to je okej, zdravo i poželjno - bez ikakvog srama! Tim povodom postavila sam jednaka pitanja svojim prijateljima i poznanicima da vidimo na kojem polju najviše "pate" kada su u pitanju njihove nesigurnosti, za koje su mi na prvu rekli da ih baš nemaju, ali na mom inzistiranju su ipak priznali da to i nije baš tako. I da znate, nakon malo nagovaranja, bili su prilično brzi na okidaču. Evo što su mi odgovorili na nekoliko kratkih i brzopoteznih pitanja: 

Oko čega si najviše nesiguran i zašto?

Matija: Oko pristupa djevojkama, no ne općenito svima, nego precizno nekoj koja mi se baš jako sviđa.

Ivan: Oko veličine...

Vladimir: Najviše sam nesiguran kad ulazim u neki posao, a koji nisam još do sad radio, odnosno kada nemam baš iskustva na tom polju. Nesigurnost proizlazi iz razloga jer sam perfekcionist i želim odraditi sve što bolje i po mogućnosti bez grešaka. Iz tog razloga mi se u glavi javlja tisuću i jedna misao o svim mogućim situacijama i scenarijima koji se mogu dogoditi, a kako mi je nešto novo i ako nemam radnog iskustva onda nastupa do nesigurnosti.

Leo: Pa, najviše sam nesiguran oko svog izgleda, odnosno debljine. U posljednje vrijeme sam se baš "uprasio", a to pripisujem svom poslu i što u uredu uglavnom boravim više od osam sati dnevno, a hrana mi je postala usputna i uopće ne promišljam o tome što, kako i kada jedem. Ugljikohidrati dominiraju i napadaju iza svakog ugla. O fizičkoj aktivnosti da i ne govorim. Nema je!

Pitali smo muškarce o njihovim nesigurnostima, evo što su nam rekli (фото 1)

Kako pokušavaš ne biti nesiguran po tom pitanju?

Matija: Pokušavam se namjerno “baciti u vatru”, izbaciti iz “comfort zone”, “do or die” ili kako god želiš to nazvati. Napraviti upravo suprotno od mog trenutnog osjećaja – te nesigurnosti koja obično rezultira blokadom, tj. zapravo nepotrebnim blokiranjem sebe samog.

Ivan: Surađujem s djevojkom oko toga, ona me uvijek uvjeri da je sve super, odnosno da se nemam oko čega brinuti.

Vladimir: Pokušavam se informirati vezano uz taj posao koji sam prihvatio što je više moguće… Danas se sve da naći na internetu, a još bolja varijanta je popričati s ljudima koji imaju iskustva i znanja na tom polju. 

Leo: A kako? Nikako, svaki dan si kažem da moram prestati jesti junk food, da se moram pokrenuti i eto… otad je prošlo puno vremena i ništa se nije promijenilo. Shvatio sam da odjeću biram s premisom "koja me čini više fit", tako biram i krojeve i jako pazim što ću odjenuti kako bih sakrio sve te nedostatke, ali i na tom polju ponestaje sredstava jer su mi ljudi, koji me nisu dugo vidjeli, počeli komentirati da sam se udebljao. Onda znaš i shvatiš da stvarno jesi. 

Pitali smo muškarce o njihovim nesigurnostima, evo što su nam rekli (фото 2)

Koliko su te nesigurnosti zapravo nerealne?

Matija: Nisu realne. Jer kad razmišljam realno, jel', o tome, odnosno racionalno, u smislu da se ne radi o meni, nego nekom drugom, istu stvar bih savjetovao, koju savjetujem sam sebi… I druga strana je vrlo vjerojatno nesigurna u tim nekim sličnim stvarima, npr. kod mene međuljudskim odnosima.  

Ivan: Valjda kako se uzme. Vjerojatno očekivanja ili jednostavno pritisak koji svijet nekako uvijek postavi.

Vladimir: U poslu kojim se bavim uvijek postoji šansa da nešto pođe krivo jer je široki spektar stvari koje mogu zakazati u određenom momentu. Mislim da je nesigurnost kod te vrste posla itekako realna.

Leo: Situacija je vrlo realna, vaga je isto realna, zrcalo je realno, a i stare fotografije su najbolji mogući pokazatelji. Evo baš ih gledam i ne vjerujem koliko sam se zapustio. 

Pitali smo muškarce o njihovim nesigurnostima, evo što su nam rekli (фото 3)

Imaš li neke nesigurnosti koje si uspješno savladao pa ti je sada smiješno kad ih se sjetiš?

Matija: Zapravo ne. Ili uopće nemam nesigurnosti, bar ne da sam ih svjestan ili me muči ta jedna ista stvar uvijek. Iako sam svjestan da je neutemeljena, svaki put me muči ispočetka. Sam sebi sam konstantan “work in progress”. (smijeh)

Ivan: Općenito nesigurnost oko neuspjeha, to me jako mučilo ranije. No, sada mi to više nije problem jer drugačije gledam na svijet i stvari i ljude u njemu.

Vladimir: U većini poslova kad sam tek počeo raditi sam bio pomalo nesiguran u sebe, ali s vremenom i praksom ta nesigurnost je polako nestajala. Danas mi je to sve pomalo smiješno s obzirom na količinu poslova koje obavljam.

Leo: Uglavnom su to bile nesigurnosti kada su u pitanju odnosi sa ženama. Kad sam uzbuđen često znam zamuckivati, ali sam skužio s vremenom da to zna nekad eto, ispasti simpatično ili kako su mi rekli: šarmantno. To mi je, dok sam bio mlađi, bila stvar oko koje sam jako i stalno strahovao. Sada mi je smiješno, a i kad mi se dogodi da počnem zamuckivati, sve sam prebacim na šalu, pa onda svima bude smiješno i manje nelagodno. 

Related articles

Buro 24/7 Selection

više