Search

Pogledajte kako izgleda pravi Pariz. Jednako je lijep kao u našoj mašti

Pogledajte kako izgleda pravi Pariz. Jednako je lijep kao u našoj mašti

Tekst: BURO.


Pariz je jedan od onih gradova koji vam mogu nedostajati čak i ako ga nikada niste posjetili. Toliko puta se pojavio u knjigama, pjesmama, serijama i filmovima da se svi osjećamo kao da ga dobro poznajemo. U situaciji kada ne možemo otići i uživati u ovom gradu, nedostaje nam apsolutno sve. I prljavi pločnici, gužva, njihova čuvena arogancija, prometni kaos vječno začinjen nekim štrajkom koji onda blokira pola grada. Ništa nam ne bi bilo važno samo da se možemo teleportirati za malo mira na jednoj od zelenih stolica pored fontane u parku Jardin du Palais-Royal , s knjigom u jednoj ruci i kavom u drugoj. Dok se situacija ne popravi odlučili smo se za virtualno putovanje i to kroz pravi Pariz kakav poznajemo. Dobro dođe na neke sumorne dane kada gledamo kroz prozor i maštamo da je sve normalno i da smo negdje drugdje.

Za ljubitelje arhitekture (koji su pomalo i voajeri)

@raphaelmetivet

Pogledajte kako izgleda pravi Pariz. Jednako je lijep kao u našoj mašti (фото 1)
Pogledajte kako izgleda pravi Pariz. Jednako je lijep kao u našoj mašti (фото 2)
Pogledajte kako izgleda pravi Pariz. Jednako je lijep kao u našoj mašti (фото 3)

Raphael nam nudi neobičan pogled na Pariz s njegovih krovova. Iako postoji velik broj profila na Instagramu koji se bave arhitekturom ovog grada, ovo je jedan od rijetkih koji je promijenio perspektivu. Raphael se posvetio fotografiji prije dvije godine, a prije godinu dana se popeo na pariške krovove i shvatio kakvu mu perspektivu nude. Njegove fotografije, iako statične, pričaju priče. Od ljubavnog para koji uživa na terasi uz sir i vino do fotografija na kojima se vidi dio osvijetljenog stana. Na osnovu njegovih fotografija možemo zamisliti cijelu priču o ljudima koji žive u tim stanovima.

Za zaljubljenike u francuski jezik

@parisphrase

Pogledajte kako izgleda pravi Pariz. Jednako je lijep kao u našoj mašti (фото 4)
Pogledajte kako izgleda pravi Pariz. Jednako je lijep kao u našoj mašti (фото 5)
Pogledajte kako izgleda pravi Pariz. Jednako je lijep kao u našoj mašti (фото 6)

Profili kojima je fokus riječi francuskog jezika nisu novost, ali sada postaju sve precizniji i nude i uvid u svakodnevni sleng kojim se Parižani sporazumijevaju. Paris phase je novi profil otvoren s idejom da nam ponudi fraze koje nećete naći u vodičima, a rijetko i u rječnicima. Osoba koja stoji iza profila je anonimna i jedino što znamo jest da se bavi modnim novinarstvom.

Za obožavatelje francuskog stila

@parisiensinparis

Pogledajte kako izgleda pravi Pariz. Jednako je lijep kao u našoj mašti (фото 7)
Pogledajte kako izgleda pravi Pariz. Jednako je lijep kao u našoj mašti (фото 8)
Pogledajte kako izgleda pravi Pariz. Jednako je lijep kao u našoj mašti (фото 9)

Postoji bezbroj Instagram profila koju nude street style fotografije sređenih blogerica i modnih urednica u Parizu, ali ovaj je profil otišao korak dalje. Na njemu se isključivo objavljuju fotografije zanimljivo odjevenih ljudi koji su fotografirani usput u stvarnim situacijama, bez namještanja. Iako su fotografije mutne i loše kadrirane ovaj profil nas veseli jer je toliko realan i životan.


Related articles

Buro 24/7 Selection

Leave a comment

više