Search

Pokrenite svoju kreativnost, ovi neobični tečajevi su kao stvoreni za to

Pokrenite svoju kreativnost, ovi neobični tečajevi su kao stvoreni za to

Tekst: BURO.


Sjećate se lockdown dana? Trenutka kad su svi pokušali nenadanu pauzu od regularnog života iskoristiti kako bi postali najbolja verzija sebe? Svaka čast svima koji su uspjeli u toj misiji, a do besvijesti se divimo onima koji su tijekom tog perioda uspeli smršaviti i zategnuti se koristeći improvizirane utege i trake. Svaka čast i onima koji su period iskoristili samo na puko postojanje u težnji da ne puknu i ne podlegnu općoj panici. Situacija je koliko-toliko jasnija i možda nije bolja, ali svakako već plivamo okej po novim okolnostima. Vratio nam se optimizam, a nadamo se nekim boljim danima. U to ime vam predlažemo nekoliko tečajeva, koji vam realno nisu neophodni, ali bi vam mogli donijeti neke zanimljive vještine u život zbog kojih možete iskušati granice svoje kreativnosti. I najbolje od svega, sve je dostupno online.

TEČAJ IZRADE TERACA

Pokrenite svoju kreativnost, ovi neobični tečajevi su kao stvoreni za to (фото 1)
Pokrenite svoju kreativnost, ovi neobični tečajevi su kao stvoreni za to (фото 2)

Ako ste opsjednuti teraco printom, možda vam je pala na pamet ideja kakve biste boje voljeli ili koliko krupni bi trebali biti komadići koji čine uzorak. Sada to možete uzeti u svoje ruke, ako naručite set za kućnu izradu teraco podmetača, kao poklon dobivate video tečaj koji će vas step-by-step sprovesti kroz proces izrade. Set sadrži akrilnu smolu s kojom je sigurno raditi u kućnim uvjetima, a od dodatnog materijala potrebni su vam još kuhinjska vagica i velika žlica. I naravno, malo volje da savladate novu tehniku. Poslije toga, nebo je granica!

Pokrenite svoju kreativnost, ovi neobični tečajevi su kao stvoreni za to (фото 3)

TEČAJ ILUSTRIRANOG NOVINARSTVA

Pokrenite svoju kreativnost, ovi neobični tečajevi su kao stvoreni za to (фото 4)
Pokrenite svoju kreativnost, ovi neobični tečajevi su kao stvoreni za to (фото 5)
Pokrenite svoju kreativnost, ovi neobični tečajevi su kao stvoreni za to (фото 6)

Pokrenite svoju kreativnost, ovi neobični tečajevi su kao stvoreni za to (фото 7)

Naučite kako da na najbolji način povežete riječi i slike na novom tečaju “Illustrated Journalism & Memoir Certificate” na Parsonsu. Online program će polaznicima omogućiti saznanja i vještine kako bi se okušali u svijetu ilustriranog narativa. Radi se o jedinstvenom pristupu novinarstvu koji je kreativan, otvoren i inkluzivan. Od polaznika će se zahtijevati da pronađu vlastiti glas kada pričaju priče. Istražit će sve veći segment stripova i ilustracija koji se bave svijetom oko nas. Najbolji dio? Kako su satovi namijenjeni malom broju polaznika, svi imaju šansu izgraditi konekcije s drugim piscima i umjetnicima, kao i da dobiju personalizirani feedback na svoj rad.

TEČAJ MARBLINGA

Pokrenite svoju kreativnost, ovi neobični tečajevi su kao stvoreni za to (фото 8)
Pokrenite svoju kreativnost, ovi neobični tečajevi su kao stvoreni za to (фото 9)

Znate li što je marbling? Radi se o efektu imitacije šara mramora koji ovisi o odnosu vode i ulja. Ova tehnika je dugo poznata, ali u posljednjih nekoliko godina došla je u središte trendova. Zato vam predlažemo da otkrijete rad umjetnice Lucy McGrath koja je 2015. godine pokrenula Marmor Paperie studio u Londonu i specijalizirala se upravo za tu tehniku. Zbog pandemije tečajevi koje su držali prebačeni su na Zoom platformu, pa možete lako pokupiti znanje od nje. Radionice traju 3 sata, a održavaju se jednom tjedno.

Pokrenite svoju kreativnost, ovi neobični tečajevi su kao stvoreni za to (фото 10)

Related articles

Buro 24/7 Selection

Leave a comment

više