Search

Poslovni savjeti Diane von Furstenberg: 3 rituala za započinjanje uspješnog radnog dana

Poslovni savjeti Diane von Furstenberg: 3 rituala za započinjanje uspješnog radnog dana

Kako se koncentirati na zadatke i zavoljeti svoj posao?

Tekst: D.M.


Image: Getty Images

Gotovo pola stoljeća, Diane von Furstenberg (73) je u samom vrhu dizajnerskih imena. Revolucionirala je modu lepršavim takozvanim wrap haljinama na preklop kakve obožavaju Michelle Obama i Kate Middleton, a i Metropolitan Museum of Art ih je uvrstio u svoj stalni postav. Brend koji je osnovala u svojim dvadesetima postao je jednom od najprestižnijih modnih kuća na svijetu no, ostatak ju poslovnog svijeta poznaje po još nečemu.

Posljednjih petnaest godina, von Furstenberg svakog jutra šalje dva nesebična maila kojima spaja dvije osobe za koje smatra da bi zajedno mogle činiti neko veće dobro.

"Jednom kad postaneš poznat, razumiješ kakva moć dolazi s tolikim glasom i poznanstvima. U svojim mailovima objasnim primateljima zašto sam ih spojila i onda ih ostavim da dalje nastave sami. Obožavam to raditi; kao da imam čarobni štapić", objasnila je legendarna dizajnerica u intervjuu za portal American Way.

Poslovni savjeti Diane von Furstenberg: 3 rituala za započinjanje uspješnog radnog dana (фото 1)

Osim što zasigurno pomaže svojim kontaktima u aspektu karijere, nabasala je i na odličan ritual za započeti radni dan. I bez previše istraživanja znamo da je ljubaznost višestruko isplativa, a ni održavanje kontakata nikad ne škodi. No, portal Greater Good Magazine objavio je istraživanje koje je dokazalo kako je jutarnji e-mail odličan ritual. Ako je za vjerovati  151 ispitaniku, započinjanje radnog dana korespondencijom motivira nas i čini uzbuđenima i inspiriranima za rad. Takozvano uključivanje podrazumijeva čak i kratko razmišljanje o svojim obvezama na putu do posla i planiranju radnog dana u mislima. Ako imate problema s koncentracijom, svakog si jutra postavite tri pitanja:

1. Zašto mi je posao koji radim bitan i kako njime utječem na druge? Odgovorom na ovo pitanje prisjetit ćemo se da imamo svrhu i povratiti motivaciju za poslom.

2. Tko su ljudi koji me podržavaju? Trebamo se podsjetiti da nikad nismo sami.

3. Na što se želim usredotočiti danas? Ovo pitanje zahtjeva odgovor posebice ako su pred nama problemi. Na posljetku treba vizualizirati rješavanje tih problema na miran način.

Sutra ujutro, prije posla pokušajte odgovoriti na ova tri pitanja, možda počnete uživati u svom poslu, ako već niste jedan od sretnika koji na svoje radno mjesto odlaze motivirani sa smiješkom na licu.

Related articles

Buro 24/7 Selection

Leave a comment

više