Search

Putovanje kroz fantastičnu izložbu kuće Louis Vuitton

Putovanje kroz fantastičnu izložbu kuće Louis Vuitton

U pariškom Grand Palaisu

Image: buro247.ru

Dugonajavljivana izložba kuće Louis Vuitton "Volez, Voguez, Voyagez" početkom mjeseca se otvorila u Grand Palaisu, a sada vam donosimo uvid u modno putovanje kroz vrijeme

Avanturistički duh oduvijek je bio dio kuće Louis Vuitton. Kada vidite paparazzo fotografije s aerodroma nekih od najpoznatijih zvijezda današnjice, prtljaga s kojom putuju ima samo jedan logo - LV. Veliki tamnosmeđi kovčezi s istaknutim monogramima postali su dio pop kulture, kao i velike shopper torbe, koji su savršeni dnevni suputnik. Osim putne prtljage i dnevnih torbi, ova modna kuća kroz više je segmenta bila povezana s putovanjem i avanturom, a to se najbolje vidi na novoj Louis Vuitton izložbi. Kustos ove izložbe, Olivier Saillard, izložbu je podijelio u nekoliko sekcija koje se protežu na devet soba Salona d`Honneaur, a njih je uredio Robert Carsen. Od svog osnutka 1854. godine kuća Louis Vuitton pažnju je posvećivala avanturističkom duhu, a umjetnici i slavne osobe su kroz 161 godinu ponosno pokazivali svoje kovčege sa slavim logom. Cijela povijest ovog brenda započela je otkrićem samog Louisa Vuittona koji je dizajnirao postojeće četvrtaste kovčege, ali sada od lakšeg materijala. Prije Vuittonovih kovčega postojali su zaobljeni modeli koji se nisu mogli slagati jedan na drugog zbog čega su zauzimali puno prostora. Praktični i lagani LV kovčezi brzo su postali prijenosno sredstvo broj jedan brojnih fashionistica i slavnih osoba, a među njima su bili i Ernest Hemingway, Paul Poiret i Dora Maar.

fgg

Na izložbi u Grand Palaisu tako je prikazan kovčeg slavnog Hemingwayja u kojem su dizajneri slavne francuske kuće izradili posebne pretince za pisaću mašinu i snop knjiga. Zanimljiv je i kovčeg dizajnera Paula Poireta iz 1911., ukrašen poznatnim logom i printom zastave. Slavna Louis Vuitton torbica Marceau iz 1950. nosi ime Picassove muze Dore Maar, a osim njezinog ugravniranog imena, odlikuje se tamnim bojama i suptilnim dizajnom. 

cfdd

Izložba "Volez, Voguez, Voyagez", što u prijevodu znači "Leti, plovi, putuj" u potpunosti je odrazila duh obitelji Vuitton, čija je slavna prošlost "posuđena" iz nekoliko izložbenih prostora, između ostalog iz Paris City Museuma, Louis Vuitton Asniersa i Palais Galliere. Obitelj Vuitton može se pohvaliti da čak dva prijevozna sredstva nose njihova imena. Tako su braća Jean i Pierre početkom 20. stoljeća izmislili svoj avion i helikopter, u kojima su se vozili s brojnim pripadnicima visokog društva tog vremena. Iako je vrijeme Vuittonovih zračnih prijevoznih sredstava daleko iza nas, i danas je to dizajnersko ime sinonim za luksuzno putovanje. Tako su u cijelu Grand Palais priču uključeni poznati radovi Marca Jacobsa, poput prve limitirane kolekcije torbi koju je dizajner izradio za tu kuću, ali i najnoviji minijaturni ručni kovčezi s potpisom kreativca Nicholasa Ghesquierea, predstavljeni na posljednjoj reviji u Parizu. Izložba će trajati do kraja veljače 2016. godine, a sigurni smo kako pravim zaljubljenicima u putovanje neće biti mrsko otići čak do pariške prijestolnice po komadić avanture s potpisom Vuitton.

dddddd

Related articles

Buro 24/7 Selection

više