Search

Sanjamo o hotelu Lily of the Valley koji je uredio Philippe Starck. Pogledajte zašto

Sanjamo o hotelu Lily of the Valley koji je uredio Philippe Starck. Pogledajte zašto

Tekst: BURO.


Ako smo išta utvrdili ove godine to je činjenica da većina nas najbolje funkcionira pod suncem. Dajte nam pogled u tirkizno more, mekanu ležaljku, sunce u oči i tišinu koju narušava samo povjetarac i stvarno nam više ništa ne treba! Problem je što je rijetko kome ta želja ostvarena ove godine pa čak i kad smo odmorili na obali, glavu su nam zaposjele razne brige. Iako ovo ljeto još uvijek nije gotovo, mi već želimo reprizu! Ponovna vožnja i da to ovog puta bude jedna nježna, bez previše drmanja i oštrih skretanja. Dozvoljeno je maštati isto kao što nam je dozvoljeno planirati savršeno ljeto sljedeće godine Zbog duševnog mira nam je potreban komadić Azurne obale i ovog puta priželjkujemo nešto doista posebno.

Sanjamo o hotelu Lily of the Valley koji je uredio Philippe Starck. Pogledajte zašto (фото 1)
Sanjamo o hotelu Lily of the Valley koji je uredio Philippe Starck. Pogledajte zašto (фото 2)

Lily of the Valley je hotel koji je u vlasništvu obitelji Weill koji se ubrajaju među 500 najbogatijih u Francuskoj, Alain Weill je 2016. godine otkupio mali obiteljski hotel na vrhu brda i odmah je imao viziju što činiti s imanjem. Za ovaj projekt želio je samo Philippea Starcka, a on mu je ponudio dizajn rješenje koje spaja neoklasicizam, rustičnost i modernu. Znamo, čudna kombinacija, ali Starck tvrdi da mu se ideja javila u snu i besprijekorno ju je prenio u treću dimenziju. Iako se riječ prestiž nekako prirodno vezuje i uz Alaina i Phillippea ovo mjesto je i dalje opušteni obiteljski hotel koji sada izgleda apsolutno savršeno!

Sanjamo o hotelu Lily of the Valley koji je uredio Philippe Starck. Pogledajte zašto (фото 3)

Hotelski restoran Vista vodi Vincent Maillard nekadašnji učenik velikog Alaina Ducassea. Na meniju su provansalski specijaliteti za koje se koriste namirnice koje se nabavljaju na farmama pored hotela. Također, postoji još jedan restoran u wellbeing dijelu gdje je na snazi zdrav i totalno ne-francuski jelovnik, na kojem dominiraju smoothie napitci i salate.

Sanjamo o hotelu Lily of the Valley koji je uredio Philippe Starck. Pogledajte zašto (фото 4)
Sanjamo o hotelu Lily of the Valley koji je uredio Philippe Starck. Pogledajte zašto (фото 5)

Kad smo kod spa i wellness dijela, to je više spa „naselje“ jer se prostire na 2.000 kvadratnih metara (gdje je najbolji dio bazen dug 25 metara sa savršenim pogledom na more). Postoji nekoliko programa: Ultra Sport, Ultra Weight Loss, Ultra Wellness. A na ovom mjestu možete upražnjavati sve sportove od boksa u vodi, preko areal joge i treninga s TRX trakama. Beauty tretmani se izvode Biologique Recherche kozmetikom. Gostima je na raspolaganju nutricionist, a mogu zakazati rituale kao što je kineska tui na masaža (i još nekoliko tehnika: kansu bol, shiro abhyanga, udvartana...).

Sanjamo o hotelu Lily of the Valley koji je uredio Philippe Starck. Pogledajte zašto (фото 6)

Hotel se nalazi na dvadesetak minuta od Saint Tropeza, a postoji i shuttle koji vozi do plaže Gigaro, gdje se nalazi beach bar. Iako se u ovom dijelu obale sve obavlja sezonski Lily of the Valley se neće zatvoriti kad ljeto prođe, već je plan da radi tijekom cijele godine kako bi gostima ponudili mjesto na kojem uvijek mogu pronaći svoj komadić mira. Rado ćemo se upisati!

Sanjamo o hotelu Lily of the Valley koji je uredio Philippe Starck. Pogledajte zašto (фото 7)
Sanjamo o hotelu Lily of the Valley koji je uredio Philippe Starck. Pogledajte zašto (фото 8)

Related articles

Buro 24/7 Selection

Leave a comment

više