Search

\"Softboy\" je novi dejting pojam koji nas je jako nasmijao. Poznajte li kojeg?

"Softboy" je novi dejting pojam koji nas je jako nasmijao. Poznajte li kojeg?

Evo o čemu se točno radi

Tekst: E.G.


Image: Screenshot

Svijet dejtanja je danas vrlo vjerojatno izazovniji nego prije desetljeće, dva ili tri. I dok smo sigurni da su komplikacije u ovom području itekako poznate i prošlim generacijama, danas govorimo o nekoj potpuno drugoj razini - onoj koja zahtijeva rječnik pojmova za lakše snalaženje. Primjerice, znate li što je cuffing season? Riječ je o razdoblju u kojem se zapravo upravo nalazimo, a koje podrazumijeva brže bolje ulaženje u veze i nalaženje partnera, čak i za one koji se inače ne žele skrasiti. Jednostavno, temperature su niže, vrijeme se provodi na zatvorenom i svi traže svoju verziju Netflix & chilla. Među spomenutom ekipom koja se ne želi skrasiti postoje i oni koji su oko toga vrlo otvoreni i iskreni, kao i oni koje će na sve moguće načine taj podatak pokušati sakriti ili pak decidirano tvrditi da su u potrazi za ozbiljnom vezom. I dok se takvi primjerci mogu pronaći kod oba spola, pojam koji se za njih ipak uvriježio je fuckboys. Prema Urban Dictionaryju, riječ je o ljudima koji su zainteresirani isključivo za seksualne odnose, ali će uglavnom hiniti da im je jako stalo do druge strane i na sve ih načine pokušati zadržati u životu. Naravno, za situacije koje će njima odgovarati.

"Softboy" je novi dejting pojam koji nas je jako nasmijao. Poznajte li kojeg? (фото 1)

Sposobni su vas zavlačiti mjesecima i uvijek davati tek onoliko pažnje za koliko procijene da vam je potrebno da ne odustanete. No, njihova je pojava uglavnom široko poznata, a mnogi su već rekli da je Tinder apsolutni krivac za tzv. fuckboy epidemiju. Ondje ćete, naime, prije naići na jetija nego na pravu romansu (čast iznimkama!), ali čak ni to nije najveći problem. Na tu se situaciju svi navikli, a fuckboyse se uglavnom prepoznajte na kilometre. Kako piše Samantha McMeekin za Glamour, djevojke koje tražu vezu danas trebaju biti dvostruko oprezne - uz pojam fuckboya bi se trebali upoznati i s njegovom "naprednijom" verzijom, odnosno softboyem. Za definiciju smo ponovno posegnuli u bespuća Urban Dictionaryja, a ovaj put smo naišli na sljedeće; softboy je osoba koja je u svojoj srži definicija fuckboya, ali bez onog iritantnog razmetljivog stava i s naizgled uglađenijim manirima. Softboy ne bježi od toga da je emocionalan, odgovorit će na poruke, bit će zainteresiran i za dublje razgovore te neće imati problema sa slušanjem onog što vas muči. 

Međutim, baš kao i njegova originalna verzija, softboy ne traži nikakvu obavezu niti ozbiljniji odnos Možete očekivati da će u vašem životu biti pristutan tek neko vrijeme, uglavnom dok mu ne dosadite i dok ne odluči da je vrijeme za nova osvajanja. Problem softboya je taj što vas u konačnici mogu daleko više povrijediti, budući da izgledaju kao tipovi od kojih takvo ponašanje doista ne biste očekivali. Općenito, pravilo za prepoznavanje softboya bi moglo biti to da se uvijek radi o onima na koje najmanje sumnjate, ali svi znamo da pravila zapravo nema. Sve ovo ne znači da kroz život i dejtanje trebate ići paranoični i na svakom koraku tražiti znakove sumnjivog ponašanja. Ipak, ako primijetite neki od gore spomenutih obrazaca, imajte na umu da biste mogli imati posla s nekim tko bi vas dugoročno mogao povrijediti. A svim fuckboysima, softboysima i sličnima poručujemo tek da, nećete vjerovati, iskreno komuniciranje svojih namjera (neovisno o tome kakve one bile) brže i lakše dovodi do željenih rezultata, a paralelno osigurava i da se nitko od uključenih strana neće morati skrivati po gradu. Ili još jednostavnije sročeno, nemojte biti fuckboy ni softboy. Budite normalni.

Leave a comment

više