Search

Split je dobio nevjerojatan novi bar. Pogledajte kako izgleda

Split je dobio nevjerojatan novi bar. Pogledajte kako izgleda

Tekst: A.P.

Image: Sistema Bar

Usudila bih se kazati da je Split napokon dobio bar kakav zaslužuje i po interijeru i po ponudi. Sistema bar je otvoren prije pet dana i to je vjerojatno razlog zašto mi nitko u Splitu nije znao kazati ništa o njemu kada sam ih pitala jesu li ga vidjeli ili bili tamo. Ako prođete u malenu uličicu iza kluba Central gdje su obično samo stari dućani s odjećom i postolari, primijetit ćete ga jer doslovno svijetli kao da se u taj maleni dio kvarta spustio svemirski brod.

Split je dobio nevjerojatan novi bar. Pogledajte kako izgleda (фото 1)

Ogromni stropovi do kraja ispunjeni policama sa svakim pićem koje vjerojatno možete zamisliti i dugi šank koji vidite odmah s vrata ono su što definira prostor. Sistema bar me podsjetio na neke barove u Barceloni i sinoć sam brže bolje nakon večere otrčala tamo da saznam o čemu se radi prije nego ga zatvore u ponoć. Vlasnik se upustio u ovaj ambiciozni projekt nakon rada u barovima u New Yorku i na Novom Zelandu te tako možete biti sigurni da ovo nije neko šminkersko mjesto koje se oslanja na interijer.

Split je dobio nevjerojatan novi bar. Pogledajte kako izgleda (фото 2)

Interijer je ovdje samo popratna kulisa za ono što se događa u šanku, a događa se puno toga. Koktel karta Age Of Discovery je inspirirana velikim istraživanjima u razdoblju od 17. do 19. stoljeća te je i naziv koktela u skladu s tim. Kazat ću vam da sam sinoć ipak popila svoj prokušani i omiljeni Moscow Mule i da je bio fantastičan. Od prezentacije do okusa koji je čest problem u Hrvatskoj (stručnjaci kažu da je to zbog nemogućnosti nabavke dobrog ginger beera kod nas). Ovaj Moscow Mule je bio izvrstan i poslužen u bakrenoj čaši što je inače podatak koji nikada ne biste trebali naglašavati jer je to standard za ovaj koktel, međutim i na mnogo razvikanijim mjestima u Hrvatskoj gdje vam ga naplate 80 kuna ga poslužuju u staklenoj čaši.

Split je dobio nevjerojatan novi bar. Pogledajte kako izgleda (фото 3)

O ostalim koktelima vam ne mogu kazati previše jer sam bila ziheraš i popila jedan koji znam, ali sigurno ću se vratiti još koji dan u Splitu i probati neki signature koktel s liste. Ako niste od koktela, nema šanse da ostanete žedni ili uskraćeni za vaše omiljeno piće zbog ogromnog izbora koji vas očekuje. Najbolje je da dođete i procijenite sami. Interijer će vas sigurno privući, usluga i ponuda će vas zadržati. A to je recept svakog uspješnog bara u svijetu.

Split je dobio nevjerojatan novi bar. Pogledajte kako izgleda (фото 4)
Split je dobio nevjerojatan novi bar. Pogledajte kako izgleda (фото 5)
Split je dobio nevjerojatan novi bar. Pogledajte kako izgleda (фото 6)
Split je dobio nevjerojatan novi bar. Pogledajte kako izgleda (фото 7)

Related articles

Buro 24/7 Selection

više