Search

Što sve trebate znati o popularnoj vertikalnoj dijeti

Što sve trebate znati o popularnoj vertikalnoj dijeti

Vole je i zvijezde

Tekst: L.L.


Image: Unsplash

Dijeta koja je u 2020. u potpunosti osvojila svijet nosi naziv vertikalna dijeta i temelji se na prehrani koja uključuje visoko hranjive i lako probavljive namirnice, a cilj je ojačati tijelo i organizam te vježbati agresivnije. Stoga je ova dijeta, važno je spomenuti, posebno namijenjena onima koji dobar dio svog vremena posvećuju intenzivnom treningu.

Dijeta se velikim dijelom fokusira na unos mesa, posebice crvenog koje uključuje odreske, divljač i janjetinu. Upravo se takva hrana u tijelo unosi u manjim količinama kako bi se organizmu dala dovoljna doza hranjivih sastojaka, umjesto popunjavanja zadanih kalorija za taj dan. Jednostavnije, umjesto klasičnih dijeta u kojima se potiče hranjenje proteinima kao što su pileća prsa i bijela riba, preporučuje se konzumacija nešto težeg, ali proteinima bogatijeg mesa. Uz crveno meso, oni koji se na prakticiranje vertikalne dijete odluče, jesti mogu i povrće poput cvjetače, brokule, graha, pa čak i integralnu rižu.

Što sve trebate znati o popularnoj vertikalnoj dijeti (фото 1)

Odlučite li se prakticirati ovu dijetu, važno je znati kako vas ona neće ograničiti u konzumaciji niti jedne skupine namirnica, ali će od vas, zgriješite li, tražiti dodatno ulaganje truda kada su u pitanju treninzi. Najvažnije, prakticirajući ovu dijetu nećete biti gladni.

No, važno je spomenuti, stručnjacima se novi trend koji je donijela vertikalna dijeta nimalo ne sviđa zbog, kako kažu, prevelikih ograničenja kada je u pitanju unos namirnica bogatih vlaknima, a prevelikog fokusa na unos proteina i povrća. Tako umjesto prakticiranja ove dijete, stručnjaci savjetuju okretanje nešto jednostavnijim načinima prehrane poput popularnih keto ili paleo metoda, mediteranskoj dijeti ili pak, na kraju krajeva, voljenju samih sebe upravo onakvima kakvi jesmo.

Related articles

Buro 24/7 Selection

Leave a comment

više