Search

Sva uzbudljiva otvorenja hotela koja nas čekaju ovog ljeta na obali

Sva uzbudljiva otvorenja hotela koja nas čekaju ovog ljeta na obali

Tekst: Tina Kovačiček


Ako nas je protekla godina uspjela utišati i pokvariti nam planove, toliko će ova ljetna sezona pred nama donijeti novih uzbuđenja i prilika za odmor. Kada su u pitanju otvorenja novih hotela na hrvatskoj obali, imamo se čime za pohvaliti. Evo čemu se stvarno veselimo.

MGallery Hotel Collection dolazi u Split

Sva uzbudljiva otvorenja hotela koja nas čekaju ovog ljeta na obali (фото 1)

 

MGallery lanac hotela najavio je otvaranje svog prvog izdanja u Hrvatskoj - Heritage Hotel FERMAI smještenog u povijesnoj zgradi u srcu Splita. Hotel će svoja vrata otvoriti u svibnju 2021. godine, a pridružit će se lancu hotela MGallery u srpnju 2021. Bit će to mirna oaza u užurbanom srcu grada, s 35 luksuznih, modernih soba, kavanom FERMAI te vrtnom terasom.

 

Sva uzbudljiva otvorenja hotela koja nas čekaju ovog ljeta na obali (фото 2)
Sva uzbudljiva otvorenja hotela koja nas čekaju ovog ljeta na obali (фото 3)

 

Prvi hotel MGallery u Splitu smješten je u iznimnoj stogodišnjoj zgradi, jednoj od rijetkih primjera secesijske arhitekture u gradu. Zgrada je dovršena 1914. godine te je arhitektonsko remek-djelo hrvatskog arhitekta Petra Senjanovića koji je u Split donio bečku secesiju. Povijesna zgrada je rekonstruirana i obnovljena s najvećom pažnjom prema detaljima i lokalnoj baštini, a posebno se ističu secesijski elementi sačuvani u svom izvornom stanju do danas, poput kamenih stubišta sa željeznom i drvenom ogradom te zidom s geometrijskim uzorkom i jednostavnom geometrijskom stolarijom. Klasični namještaj stvara prekrasnu kombinaciju s pažljivo odabranim vintage komadima i modernim ukrasima koji su autentična obilježja hotela. Udobni interijeri imaju izvrsnu dekorativnu rasvjetu, dajući joj skulpturalni osjećaj i dodatno ističući toplu i opuštajuću atmosferu hotela. Studio Franić & Šekoranja odgovoran je za uređenje interijera.

MGallery Hotel Collection trenutno posjeduje više od 100 butik hotela u preko 30 destinacija širom svijeta, svaki sa svojim originalnim dizajnom i jedinstvenim pričama.

 

Villa Nai 3.3. na Dugom otoku

Sva uzbudljiva otvorenja hotela koja nas čekaju ovog ljeta na obali (фото 4)

 

Veliko otvorenje luksuzne eko vile usidrene na Dugom otoku, pored mjesta Žman, najavljeno je za kraj svibnja. Prije no što se usidrila u svoju prirodnu otočku oazu, Villa Nai 3.3 prošla je put od savršenog geometrijskog crteža do građevine koja se u potpunosti prilagođava prirodi, nenametljiva poput svih drugih ljepota koje krase otok. U stoljetnom ekološkom masliniku arhitekt Nikola Bašić smjestio je jedinstven kompleks vrijedan divljenja. Prateći izohipsu terena, nastao je objekt neobične geometrije koji pod zelenim krovom objedinjuje preradu maslina u ulje i smještaj po standardima udruženja The Leading Hotels of the World. Unutar 40 000 m2 ekološkog maslinika smjestili su se proizvodnja nagrađivanog maslinovog ulja, kušaonica i vile za goste. Objekti su izgrađeni od kamena iz maslinika, a interijeri su uređeni dizajnerskim namještajem u potpunom skladu s prirodom. Ova luksuzna priča za odmor nudi 8 de lux smještajnih jedinica, a jedini zadatak njezinih 29 članova posade je da se gosti osjećaju ugodno na putovanju prepunom užitka, poručuju iz ovog raja u kojem će se uskoro odmarati prvi gosti. Svaki apartman ima izlaz na terasu i vrt.

 

Sva uzbudljiva otvorenja hotela koja nas čekaju ovog ljeta na obali (фото 5)
Sva uzbudljiva otvorenja hotela koja nas čekaju ovog ljeta na obali (фото 6)

 

Dva restorana, Grotta 11.000 i 3.3, posluživat će samo najbolje s otočkih farmi te iz dubina mora i to spravljeno na način kako se to oduvijek činilo na Dugom otoku. “Na meniju naših restorana autentični su gastro doživljaji u kojima su uživali drevni Dalmatinci, pa i onaj prvi, nazvan Šime, koji je živio baš na Dugom otoku. Taj je gurman lovio ribu i uživao u kamenicama. Iste te specijalitete u kombinaciji s inovativnim tehnikama suvremenog kulinarstva danas spravlja naš gastro tim.” I prestižni je Forbes pisao o ovom otvorenju na Dugom otoku.

 

Hilton Costabella Beach Resort & Spa, Rijeka

Sva uzbudljiva otvorenja hotela koja nas čekaju ovog ljeta na obali (фото 7)
Sva uzbudljiva otvorenja hotela koja nas čekaju ovog ljeta na obali (фото 8)

 

Na potezu između Rijeke i Opatije krajem svibnja se otvara jedan od najočekivanijih projekata za ovu ljetnu sezonu. Radi se o razvikanom Hiltonu koji na hrvatskoj obali otvara jedinstveni resort uz pješčanu plažu. Najavljen je kao family koncept s ponudom za kongresna okupljanja, a uključuje i vrhunsku spa i wellness zonu na dva kata te čak šest restorana. Projekt je u završnoj fazi, a uskoro se očekuje više informacija.

 

Sva uzbudljiva otvorenja hotela koja nas čekaju ovog ljeta na obali (фото 9)

Brown Beach Bar u Trogiru

Sva uzbudljiva otvorenja hotela koja nas čekaju ovog ljeta na obali (фото 10)

 

Trogirski Brown Beach Bar hotel & spa još je prošle godine najavio investiciju u vrijednosti 1,2 milijuna eura koja je planirana za proširenje kapaciteta hotela za 15 novih smještajnih jedinica. Hotel je dotad imao 44 prostrane sobe i apartmana s pogledom na grad Trogir, a pojedine sobe u stražnjem objektu imaju i privatni jacuzzi. Usporedno s tom investicijom, u siječnju je trebala započeti i gradnja 25 luksuznih vila na zemljištu u vlasništvu hotela. Za sada još nema informacija hoće li sve uspješno biti završeno prije sezone.

 

Sva uzbudljiva otvorenja hotela koja nas čekaju ovog ljeta na obali (фото 11)
Sva uzbudljiva otvorenja hotela koja nas čekaju ovog ljeta na obali (фото 12)
Sva uzbudljiva otvorenja hotela koja nas čekaju ovog ljeta na obali (фото 13)

Le Meridien Lav u Splitu

Hotel Le Meridien, koji je otvoren još 2011. godine, upravo doživljava svoje prvo preuređenje te obnovu hotelskih kapaciteta. U novu ljetnu sezonu ući će s novim sobama i unutarnjim prostorima hotela, zatim renoviranim restoranom i osvježenim kongresnim dvoranama. Kongresne dvorane, javne prostore i sobe potpisuje studio Atellior dok je za novi izgled restorana zadužen Duje Kaliterna.

Hotel Brioni u Puli

Sva uzbudljiva otvorenja hotela koja nas čekaju ovog ljeta na obali (фото 14)

 

U tijeku je obnova legendarnog hotela Brioni na Verudeli u Puli, a ako je suditi prema idejnim rješenjima bit će to lijepo luksuzno zdanje s pogledom na Brijune. Arena Hospitality Grupa krenula je s obnovom još početkom prošle godine, a završetak je najavljen uoči nadolazeće ljetne sezone. Planirano je ukupno 227 luksuzno uređenih soba i apartmana, a kompleks će uključivati i kompletno obnovljene konferencijske sale, wellness centar sa saunama i zatvorenim bazenom, fitness centar i veliki vanjski bazen s prostorom za odmor i uživanje na suncu.

 

Sva uzbudljiva otvorenja hotela koja nas čekaju ovog ljeta na obali (фото 15)
Sva uzbudljiva otvorenja hotela koja nas čekaju ovog ljeta na obali (фото 16)

Related articles

Buro 24/7 Selection

Leave a comment

više