Search

Što je \"stashing\" i zašto je dejtanje odjednom postalo tako komplicirano?

Što je "stashing" i zašto je dejtanje odjednom postalo tako komplicirano?

Upoznajte se s novim pojmom

Tekst: L.L.


Image: IMDB,
Unsplash

U moru aplikacija, različitih naziva i dating trendova, pojavio se još jedan. Nosi naziv "stashing", a riječ je o, jednostavno rečeno, izbjegavanju upoznavanja partnera ili partnerice s prijateljima i obitelji. Zasigurno ste se već našli u situaciji kada je dating s osobom koja vam se sviđa preraslo u nešto mrvicu više, kada je zajednički ručak gotovo svakodnevna stvar, kada vas i zaposlenici obližnje trgovine već znaju kao par, ali još niste prešli onu granicu kada dolazi vrijeme za upoznavanje prijatelja. Možda ste, sasvim je moguće, negdje usput naletjeli na prijatelja vašeg partnera ili partnerice no on ili ona vas je, umjesto upoznavanja, ostavio po strani i tek usput spomenuo, a isto tako, možda tome niste posvetili posebnu pažnju upravo zato što niste znali kako ste i sami postali žrtva "stashinga".

Što je "stashing" i zašto je dejtanje odjednom postalo tako komplicirano? (фото 1)

Namjerno isključivanje partnera iz kruga bliskih prijatelja i obitelji, osim u stvarnom životu, postalo je sve učestalije i na društvenim mrežama. Naime, "stashing" podrazumijeva i zabranu zajedničkih fotografija na Instagramu, tagiranje fotografija sa zajedničkog izleta na Facebooku i dopisivanje s prijateljima partnera ili partnerice putem, primjerice, WhatsUp-a.

Razlog za "stashanje" može biti ono očito – sram, problemi s najbližima i nerazumijevanje kod istih, ali i činjenica da vaš partner ili partnerica jednostavno smatraju kako vaša veza nema nikakve budućnosti ili pak u njihovom životu postoji netko tko je mrvicu bitniji od onoga što imaju s vama. Bez obzira na razlog, jasno je kako niti jedan od navedenih nije dovoljno dobar te kako se niti jedna strana u vezi ne bi trebala osjećati loše i nesigurno već zbog same svoje pojave.

Najbolji način za rješavanje ovakvog problema jest, baš kao uvijek, razgovor. Iako postoji velika vjerojatnost da je partner koji vas skriva jednostavno nesiguran u sebe i svoje prijatelje, tu su uvijek i druge mogućnosti koje mogu pomoći raščistiti situaciju.

Što je "stashing" i zašto je dejtanje odjednom postalo tako komplicirano? (фото 2)

Zanimljivo je spomenuti i kako se posljednjih godina pojavljuje sve više dating trendova, pa je tako u naše rječnike odavno ušao pojam ghosting, onaj koji objašnjava iznenadni prestanak komunikacije u stvarnom i virtualnom svijetu, a nedavno se pojavio i jedan još okrutniji. Riječ je o valentighting, pojmu koji označava prestanak komunikacije od strane jedne osobe u vezi kako bi se izbjeglo kupovanje poklona za Valentinovo.

Potaknuti novim pojmovima koji bi nam trebali pojasniti sve one nejasnoće u slatkim počecima veze, uz velik broj aplikacija koje bi dejtanje trebale olakšati, dolazimo do zaključka kako je zapravo, kada bolje sagledamo cijelu stvar, dating danas postao kompliciraniji nego ikad prije. Jer, čak i kada mislimo da baš sve ide kako treba, pojavi se novi trend koji baci sjenu na ono što smo do tog trenutka izgradili i tjera nas da svaki postupak osobe koju smo možda već zamislili kao svoju zauvijek, opet iznova preispitujemo.

Related articles

Buro 24/7 Selection

Leave a comment

više