Search

Top 5 mjesta za najukusniji sladoled u Beogradu

Top 5 mjesta za najukusniji sladoled u Beogradu

Listu donosi ekipa sa stranice Ukus Beograda


Image: Ukus Beograda

U Beogradu je prošlog proljeća iznenada počela prava pomama za novim i originalnim ukusima, brendovima i mjestima za sladoled

U novim fotogeničnim sladoledarnicama, kremasti deserti se prave od ukusnih sastojaka, prema tajnim receptima koji čine prepoznatljive razlike između najboljih beogradskih sladoleda. Pored novih, ne zaboravljamo ni tradicionalne slastičarnice koje desetljećima privlače nove ljubitelje pred svoje vitrine.
Nove sladoledarnice donijele su mogućnost da isprobate dosad potpuno neuobičajene ukuse slanine, rukole, smokve i cikle, ali su vanilija i čokolada i dalje nepobjedive, sa svim svojim novim varijacijama. Ovo su najpopularnija mjesta za sladoled u Beogradu.

1. Crna Ovca

crna ovca

Jedna od najmlađih sladoledarnica u gradu, nonšalantno se pozicionirala u ulici Kralja Petra. Već se izdvojila svojom neobičnom ponudom, koja balansira između tradicionalnog i progresivnog - držeći se provjerenih talijanskih recepata, ali eksperimentirajući s dosad neviđenim novim okusima. Tako je nastao prošlogodišnji favorit cijelog grada - sladoled s okusom kajmaka i slanine. Ovog proljeća, međutim, favoriti su i dalje pomalo ekstravagantni, ali ne i ekscentrični: bijela čokolada ili sezam i maskarpone s malinama i komadićima pečenih pistacija. Ovaj sladoled posebno privlači avanturiste, budući da ponuda okusa nikada nije identična, čak ni dva dana zaredom.
Kralja Petra 58

2. Coffee Room Palace

coffe room palace

Ako poželite na trenutak se osjetiti kao u Parizu, Coffee Room Palace je pravo mjesto za tako posebnu fantaziju u Beogradu. Iako u najužem centru grada, zahvaljujući fenomenalnom interijeru i pogledu na park, donosi poseban zen, chill i chic u isto vrijeme. Kolekcija od 28 sladolednih ukusa nosi naziv "Moja slatka harmonija", a naš glas svakako ide za dvoslojni nutellino, kao i orah i egzotični mango. Ponuda je pojačana 100% voćnim receptima, kao i dijetalnim i bezglutenskim opcijama, kako bi nam ukinuli svaki izgovor da ne uživamo u sladoledu. Ali, naša insajderska preporuka je da probate Mohito sladoled, koji se pravi s alkoholom i garantirano će biti najpopularnija poslastica u toplini srpnja i kolovoza!
Topličin venac 17

3. Slastičarnica DJ 

dj

Pod sloganom "Zlatno doba Beograda nas pamti" slastičarnica DJ ove godine obilježava OSAMDESET godina kontinuiranog rada! Ako u svom sladoledu želite osjetiti pravi ukus djetinjstva i prisjetiti se uživanja u ljepljivim prstićima na koje kapa sladoled koji se topi u kornetu, nema boljeg mjesta u gradu! Pored nostalgičnog ukusa savršene malage, kao s rive dok držite mamu i tatu za ruku, ono što nikako ne smijete propustiti jest sladoled od maka! Ako ste radoznali da osim sladoleda probate nešto što je za vas novo, a nekada je bilo omiljena poslastica u Beogradu, pitajte za kifle sa šlagom, koje se sada ovdje prodaju samo petkom, pa se malo potrudite.
Svetozara Markovića 36

4. Moritz Eis 

moritz

Iza najpopularnijeg sladoleda kod beogradskih Instagramera stoji zanimljiva anegdota, koja kaže da se vlasnik Moritz Fried na proputovanju biciklom po Srbiji toliko zaljubio u prirodu, da se odlučio preseliti u Beograd, te napustio posao u financijama i ovdje započeo novi život. Danas Moritz sladolede možete naći na nekoliko mjesta u gradu, a slastičarnicu u neposrednoj blizini Knez Mihailove karakterizira jednostavan interijer u duhu Beča, odakle dolazi gospodin Moritz. Originalan pristup, mašta i kreativna ponuda ukusa - cikla, bosiljak, bundeva, kao i vanilija s Madagaskara očarat će vaša osjetila. Sastojci se kupuju direktno od uzgajivača iz Srbije i pripremaju po talijanskim recepturama.
Vuka Karadžića 9

5. Gelato bar

gelato

Uživanje u prvim zrakama sunca i kuglama sladoleda može početi i s lijeve strane Save i Dunava! U ovoj slatkoj oazi i jednoj od omiljenih hladovina na Novom Beogradu, kažu da sladoled i poslastice također pripremaju po originalnoj talijanskoj recepturi. Bogat i pun ukus njihovog gelata, koji je nešto "teži" i sporije se topi od običnog sladoleda, to i potvrđuju. Iako su ukusi i ovdje raznovrsni, izdvajaju se Cherry mania, Oreo i standardno dobar i kremast Plazma keks, bez previše eksperimentalnih kombinacija okusa.
Jurija Gagarina 28

Probajte, istražite i javite nam koja vas je sladoledarnica očarala u Beogradu.

 

Save

Related articles

Buro 24/7 Selection

više