Search

U Beogradu je otvoren jedan od najekskluzivnijih lifestyle salona u regiji. Ako volite interijere, ovo je vaša oaza

U Beogradu je otvoren jedan od najekskluzivnijih lifestyle salona u regiji. Ako volite interijere, ovo je vaša oaza

Elegantna priča koja zaslužuje pažnju

Tekst: Ana Pavić


Image: Midori & Maison Press

"Ja sam prije svega netko tko je zaljubljen u ljepotu" - kazala nam je Ivana Mrđa, vlasnica novog luksuznog lifestyle koncepta "Midori & Maison" koji je nedavno otvoren u Beogradu na adresi Topličin venac. Ovo otvorenje je privuklo veliku pažnju strastvenih zaljubljenika u elegantne interijere jer ponudu "Midori & Maison" koncepta odreda sačinjavaju najpoznatiji brendovi na svijetu. "Brendovi koje predstavljamo posjeduju jedinstvenost i originalnost. Direktni su stvaraoci globalnog dizajna i svojim idejama okupljaju neke od najboljih dizajnera interijera na svijetu. Jedna od njih je i čuvena Kit Kemp čiji rad izuzetno cijenim" .

Ivana Mrđa

U ovom impozantnom prostoru tako ćete pronaći neke ekskluzive koje dosad nismo imali prilike vidjeti u regiji. "Midori & Maison" su ovlašteni zastupnici engleskog brenda Andrew Martin, a povjerenje im je ukazao veliki De Gournay najpoznatiji i najluksuzniji proizvođač ručno oslikanih tapeta čiji dizajn krasi poznate restorane, hotele i privatne domove poznatih osoba. Pored tapeta De Gournay u ponudi imaju i tkanine koje prate oslikane dezene tapeta i također se ručno oslikavaju. Haljine izrađene od njihovih tkanina često nosi Vojvotkinja od Cambridgea Kate Middleton. Tu je i britanski brend India Jane, belgijski Flamant, Colefax&Fowler, Kingcome Sofas i mnogi drugi...

midori

midori

Ponuda je raznovrsna i pored namještaja nude veliki asortiman dodataka, dekorativnih tkanina, lampi i detalja za dom... Ivana Mrđa je posebno ponosna na suradnju s renomiranim izdavačem knjiga Taschen čija se biblioteka nalazi u sklopu lifestyle salona. Da je vlasnica velika ljubiteljica knjiga vidljivo je iz samog imena koncepta koje je inspirirano njezinim omiljenim piscem Murakamijem:

"Zahvalna sam što sam imala priliku živjeti u mnogim gradovima i državama, međutim zemlja u kojoj sam najviše pronašla sebe i shvatila da nas određuje samo ono što nosimo u srcu je Japan. Od tamo dolazi i ideja samog koncepta. Midori je naime, ime lika iz moje omiljene knjige pisca Harukija Murakamija "Norveška Šuma". Učeći i usavršavajući japanski jezik imala sam veliku želju da ovu knjigu pročitam na japanskom jer smatram da se jedino tako može doživjeti na pravi način. Lik djevojke Midori na mene je ostavio snažan dojam. Ime predstavlja zelenu boju, daje se djevojčicama po rođenju jer upućuje na nešto što je zdravo i vedro, na nešto što je dobro. Željela sam bar na neki način prenijeti duh Japana na ovo čime se danas bavim. To je moj osobni način izražavanja zahvalnosti za sve što sam tamo naučila o skladu i ljepoti" - kazala je.

mjidori

miudori

Midori & Maison je otvoren za sve ljubitelje interijera i one koji će to tek postati. Čak i ako se ne smatrate poznavateljem, ovdje možete naučiti nešto novo, dobiti savjet i viziju kako urediti svoj dom. Uostalom kako kaže Ivana Mrđa: "Naša vrata otvorena su dizajnerima interijera, ali isto tako i svima onima koji svoj dom žele oplemeniti samo jednom dobrom knjigom ili okvirom za omiljenu sliku... Dom se gradi kroz vrijeme, a naša je ideja da taj koncept ispratimo do kraja".

midori

midori

midori

 

Leave a comment

više