Search

U prosincu se u Zagrebu sprema jedna posebna humanitarna akcija, uključuje gin, nosi važnu poruku, a znamo i kako i vi možete pomoći

U prosincu se u Zagrebu sprema jedna posebna humanitarna akcija, uključuje gin, nosi važnu poruku, a znamo i kako i vi možete pomoći

"Nisi sama, ideš s nama"

Tekst: Lidija Lončarić


Image: L.L.

Na jednom od posebnijih zagrebačkih adresa, u baru Botaničar, od 4. do 24. prosinca prikupljat će se sredstva za humanitarnu akciju ONA. Prodajom 300 paketića u kojima se nalazi omiljeni domaći gin Luftbremzer, prikupljat će se sredstva za projekt udruge Nismo Same – "Nisi sama, ideš s nama", kroz koji se ženama osigurava besplatan taksi prijevoz na kemoterapije. Tako kupnjom paketića po cijeni od 125 kuna, od čega 62, 50 odlazi u humanitarne svrhe, zajednički imamo priliku prikupiti čak 18 000 kuna i još jednom pomoći onima kojima je to zbilja potrebno. O svemu smo popričali s Vanjom Vargom, osnivačicom Djelovanja koje stoji iza organizacije ove plemenite akcije, a koju smo pobliže upoznali i kao organizatoricu humanitarnih večera u suradnji s Anitom Kozinom s bloga Veseli trbuh.

"Želja za stvaranjem akcije upravo za žene s iskustvom karcinoma dojke javila se, djelomično, i radi osobne obiteljske priče, a prva realizacija bila je humanitarna Mala škola gina za udrugu Nismo same. Radionica je održana u Centru za kulturu prehrane koji inače vodim, a koji u mjesečnom programu redovno ima Malu školu gina u suradnji s Petrom PK-Gintonic Croatia. Humanitarna radionica bila je ona u listopadu, mjesecu ružičaste vrpce", rekla nam je Vanja.

U prosincu se u Zagrebu sprema jedna posebna humanitarna akcija, uključuje gin, nosi važnu poruku, a znamo i kako i vi možete pomoći (фото 1)

Svatko tko je isprobao gin domaćih majstora iz Luftbremzer Gin Distilleryja i sam se uvjerio kako je riječ o vrhunskom primjerku omiljenog napitka, a u paketiću koji tijekom prosinca možete kupiti onako usput, dok u divnom ambijentu Botaničara ispijate prvu jutarnju kavu ili prepričavate doživljaje s Adventa prijateljicama, nalazi se upravo bočica od 200 ml vrhunskog hrvatskog craft gina. Osim toga, u paketiću vas čeka i kartica s popustom na kupovinu Kokolach veganskih zdravih kolača, a pitate li nas, riječ je o idealnom poklonu za sebe ili one najdraže. Vanju smo pitali kako to da je odlučila povezati baš ove domaće brendove i kako je do suradnje došlo.

"Luftbremzer je bio logičan odabir iz nekoliko razloga. ONA je akcija koja podržava projekt prijevoza žena na kemoterapiju u Zagrebu i okolici, a Luftbremzer je  ime za vrhunski craft gin koji nastaje u Zagrebu čije ime na staro-zagrebačkom označava osobu koja uživa u životu, slastima i dobrim stvarima. Male doze, fine stvari, vrhunski užici."

U prosincu se u Zagrebu sprema jedna posebna humanitarna akcija, uključuje gin, nosi važnu poruku, a znamo i kako i vi možete pomoći (фото 2)

Također, Vanja sve zainteresirane poziva da se 4. prosinca pridruže i na večeri lansiranja same akcije gdje goste očekuje dobro druženje uz KOkolach veganske zdRAWe kolačiće i divne kokteli pripremljene s, naravno, Luftbremzer ginom. Za dobru glazbu tijekom ove humanitarne večeri pobrinut će se Mint Julep, a otkrili smo i kako o se na repertoaru nalaze funk, soul i jazz ritmovi od 60-ih pa sve do danas. Ugodno druženje je, dakle, zagarantirano.

"Prvotna i glavna ideja iza projekta ONA zapravo je bila učiniti još nešto osim radionica gina koje održavamo i na zanimljiv način povezati neke stvari koje na prvu možda nema smisla povezivati, pronaći formulu spoja ugodnog i korisnog koja će biti zanimljiva, privući ljude da ju požele. Ipak, a i važnije, koja će biti tako zanimljiva da na nju obrate pažnju, kažu o njoj drugima. Jer, u cijeloj ovoj priči, nije samo važna ta 'formula' . Iako će ONA paketići rezultirati realnim sredstvima koja će biti direktna pomoć, ono još važnije, oni i sva priča oko njih bit će nositelji poruke, glasnici o potrebi za pomoći, pokazatelj da se uvijek može nešto napraviti. Podsjetnik da se uvijek treba nešto napraviti", dodala je na kraju Vanja Varga.

Sve dodatne informacije o događaju i humanitarnoj akciji ONA možete potražiti na Facebook stranici događaja, a onda, kada ste se informirali, rezervirajte 4. prosinac za druženje u Botaničaru. Vidimo se!

Related articles

Buro 24/7 Selection

Leave a comment

više