Search

U strogom centru Zagreba je otvoren prvi spritz bar

U strogom centru Zagreba je otvoren prvi spritz bar

S potpisom dizajnerskog studija Brigada

Urednik: Ana Pavić


Image: Senja Vild

Strogi centar Zagreba je postao bogatiji za novi bar u kojem već danas možete probati vrhunska pića i kavu...

Glow bar zauzima dvoetažni  prostor u Preradovićevoj ulici, proteže se na 70 četvornih metara, a za njegovo uređenje je zaslužan višestruko nagrađivani studio Brigada. Dizajnom i unutarnjim uređenjem htjeli su stvoriti prostor koji će svojim prostornim kvalitetama i atmosferom rezonirati prema mlađoj, urbanoj publici otvorenoj za nove stvari i novu jedinstvenu ponudu pića i najkvalitetnije kave. Cijeli je prostor kompletno preuređen i osmišljen tako da jasno prenosi jedinstvenu priču Glow bar koncepta. Za uređenje su korišteni pomno odabrani materijali kojima su tretirani podovi, zidovi, šank i ostali prostori. Na ulaznom dijelu i galeriji je pod švedskog proizvođača Bolon, zidovi u interijeru su tretirani posebnom žbukom te su naknadno izbrušeni kako bi se postigla željena tekstura i mekoća indirektne svjetlosti na njima. Šank koji dominira prizemnim prostorom izrađen je od čelika i savijenog lima u bakrenoj boji s gornjom plohom od bijelog Carrara mramora, a separei su obloženi eko kožom u boji konjaka kako bo dodatno pojačali intimnu, ugodnu atmosferu. Rasvjetna tijela u cijelom prostoru daju suptilno, prigušeno svjetlo primjereno željenom ambijentalnom doživljaju bara s vrhunskom ponudom te namijenjenog spontanom druženju u opuštenom prostoru u centru. Obloge stupova izvedene su u posebnoj vrsti metalik ploha, što prostoru daje dodatni naglasak suvremenosti i minimalizma.

glow bar

Osim kupovnih stolaca, svi ostali elementi su projektirani i izrađeni po mjeri od biranih materijala i proizvoda. Glavno obilježje interijera je jednostavnost i suzdržanost od dekoriranja čime su postigli jasno definiran prostor koji svojim bojama i taktilnim osobinama daje ugodnu i modernu sofisticiranost, bez vizualnog pretrpavanja bara. Jedan od ključnih prostornih fokusa je custom made šank u prizemlju koji oživljava upotrebom rasvjete i igrom svjetla i sjene. Naglasak u projektiranju je bio koristiti jedinstvene i ugodne materijale primjerene namjeni i korisnicima te novim prostornim rasporedom postići visoku funkcionalnost u korištenju i kretanju.

glow bar

glow bar

Koncept bara se bazira na ponudi koja će gostu pružiti nešto što već poznaje, ali na poseban način. Primarna alkoholna ponuda se bazira na 5 vrsta spritzeva, 5 mješavina s tonikom i 5 gin tonika koji se posebno stvoreni za Glow bar, te će svaki gost pronaći nešto za sebe u toj ponudi. Također se nudi posebna kava koja je trenutačno samo dostupna ovdje. Radi se o posebno miješanoj kavi najbolje kvalitete koja je kreirana posebno za Glow bar. Krajnji cilj Glow bara je da svaki gost iskusi svoje svakodnevne navike na način na koji do sad u Zagrebu nije imao mogućnosti. Prostorno je dizajn interijera također određeni zaokret u dominantnom stilu lokalnih barova koji se pretežito oslanjaju na izrazito korištenje raznih detalja, dekora, vintage ili industrijskog stila. Pojednostavljivanjem dizajna interijera, fokus Glow bara stavljen je na kvalitetu samih proizvoda i usluge te stvaranje jedinstvenog ambijentalnog doživljaja u kojem će se gosti osjećati ugodno i pozitivno.

glow bar

glow bar

glow bar

glow bar

glow

bar

glow

Related articles

Buro 24/7 Selection

Leave a comment

više