Traži

Upoznajte Oslo

Upoznajte Oslo

Grad s tisuću lica

Tekst: BURO.


Fotografija: Foto: Saša Štruk

Oslo

Nisam previše znao o Oslu i Norveškoj kad sam krenuo na put, bio sam vođen nekim drugim motivima pa se nisam previše zanimao za grad istraživajući ga putem Interneta nego sam pustio da budem upoznat s njim kako mi boravak dozvoljava. Od trenutka kad sam sletio na Oslo "lufthavn", sve je bilo van očekivanja, grad me oduševio na prvu, prepun je električnih automobila, modernih barova, trgovina za koje niste sigurni jesu li caffe barovi ili sasvim obične trgovine.

Oslo

Oslo

Najzanimljivija stvar u Oslu je činjenica da je grad decentraliziran za razliku od Zagreba, svaki dio grada nudi jedinstvenu priču, doživljaj ovisno o Vašim afinitetima, bez obzira jesu li to kultura, shopping ili jednostavno volite uživati u specifičnoj arhitekturi.

Oslo

Oslo

Oslo je dinamičan grad jer u koju god četvrt došli, jako puno stvari će Vam privući pažnju. Aker Brygge će Vas definitivno oduševiti zbog svoje moderne arhitekture, Grunerlokku sam doživio kao hipstersko-umjetnički kvart, prepun malih trgovina, galerija, zanimljivih barova, restorana. Vrlo upečatljiv dio grada u kojem Vam jednostavno nikada ne može biti dosadno. Obavezno posjetiti AKU AKU koktel bar i probati Chilly Punch koktel.

Oslo

Oslo

Opera house je nezaobilazan dio grada, impozantna građevina u samom centru grada s koje se pruža pogled na Oslofjord. Vigeland park je jedna od Norveških najvećih atrakcija, s više od 200 skupltura Gustava Vigelanda. Litteraturhuset kuća literature je mjesto gdje se godišnje održava više od 1500 javnih događanja uključujuči javne debate. Bare Jazz je mjesto za ljubitelje jazz glazbe, shop i bar jako šarmantnog uređenja. Nakon cjelodnevne avanture gradom svratite do Illegal Burger restorana i kušajte, po meni, najbolji burger koji sam probao do sada.

Oslo

Oslo

Noćni život Osla Vas isto neće razočarati, zanimljivih barova i klubova ima u svim dijelovima grada. Jedina stvar koja vas malo može zasmetati su redovi na ulazu. U pravilu  uvijek se čeka za ulaz u klub ili neki poznatiji bar i restoran, ali kako je to boljka svih većih europskih gradova nervoza vas brzo prođe i možete uživati u dobroj hrani i odličnoj glazbi.

Oslo je grad koji iza svakog ugla krije neki zanimljivi prostor, bar, restoran, shop, galeriju ili neku uličnu skulpturu, grad koji Vam zbog svoje raznolikosti ne dozvoljava da utonete u dosadu.

Oslo

Oslo

Oslo

Oslo

Tekst: Saša Štruk

Povezani tekstovi

Buro 24/7 izbor

Napišite komentar