Search

Večer ukusnih specijaliteta i vrhunskih vina u restoranu Apetit City

Večer ukusnih specijaliteta i vrhunskih vina u restoranu Apetit City

Suradnja vinarije Meneghetti i restorana Apetit City

BURO.


U Apetit City restoranu u zagrebačkoj Masarykovoj ulici nedavno je održana specijalna večera za ljubitelje dobre hrane i još boljeg vina. Saznajte koje su delicije oduševile sve prisutne...

Naime, restoran Apetit City je, u suradnji s vinarijom Meneghetti i chefovima istoimenog restorana, organizirao večeru na kojoj su se chefovi ovih dvaju restorana izmjenjivali u pripremi jela koja su pažljivo uparili s najboljim arhivskim vinima vinarije Meneghetti.
Na meniju su se našla jela Stjepana Bistričkog, chefa restorana Apetit City iz kojeg posebno izdvajamo kremastu juhu od čičoke i komorača, file vepra sa sezonskim povrćem i spužvom od vrganja, dok su drugu stranu držali chefovi Bojan Vuković i Danijela Pifar sa svojim specijalitetima kao što su Meneghetti beef tartar te istarski ravioli s goveđim jezikom. Svoj su gastronomski prijedlog zasladili neobičnim desertom koji čine namirnice ulje Izbor, cvijet soli, sladoled od vanilije i ganache krema od noir čokolade s peperoncinom.

Večer ukusnih specijaliteta i vrhunskih vina u restoranu Apetit City (фото 1)

Večer ukusnih specijaliteta i vrhunskih vina u restoranu Apetit City (фото 2)

Večer ukusnih specijaliteta i vrhunskih vina u restoranu Apetit City (фото 3)

Na kraju večeri gostima su poslužene praline koje je Meneghetti razvio u suradnji s poznatom pekarnicom slastica Vilma s otoka Raba. Praline predstavljaju okuse stancije na kojima se nalaze hotel, restoran i vinarija. Na tom mjestu nastaju posebne praline s cvijetom soli i Meneghetti uljem Bjelica, praline s uljem Rosulja, praline od Malvazije dubrovačke kuće Glavić iz 2013. godine i Meneghetti Merlota 2013 te praline sa smokvom i konjakom iz vlastite proizvodnje, koji se služi samo gostima hotela i restorana.

Večer ukusnih specijaliteta i vrhunskih vina u restoranu Apetit City (фото 4)
Večeru su posebnom učinile boce vina velikog formata. Posluživanje vina iz velikih boca nije česta praksa u restoranima. Osim što su zanimljive zbog svoje veličine i biblijskih imena, velike boce imaju i svoju bitnu svrhu, a to je da omogućuju vinu da bolje sazri, da razvije više nijansi i složeniji okus od onoga u boci standardne veličine. U Apetit Cityju služila su se arhivska vina - Meneghetti Classic 2002. iz Magnum boca od 1,5 l, Meneghetti Red (godište 2010., 2009. i 2008.) iz boce od 6 l naziva Imperial i 5 l naziva Jeroboam, te Meneghetti White 2009. i 2010.

Večer ukusnih specijaliteta i vrhunskih vina u restoranu Apetit City (фото 5)
Osim večere za ljubitelje dobre hrane i poznavatelje vina, ova je večer bila svojevrsna najava ponovnog otvorenja vinskog hotela i restorana Meneghetti u ožujku. Vinski hotel mali je luksuzni hotel koji svojim gostima pruža vrhunsku uslugu, privatnost i nezaboravni wine & dine doživljaj. Osim toga, hotel je član prestižne asocijacije malih luksuznih hotela i restorana Relais & Châteaux. Bojan Vuković i Danijela Pifar samozatajni je duo koji godinama vodi restoran u srcu istarskog poluotoka. Bojan i Danijela poznaju Istru i njezine najbolje okuse i mirise.

Večer ukusnih specijaliteta i vrhunskih vina u restoranu Apetit City (фото 6)

U kuhinji restorana Meneghetti se tako spremaju njihove novije i reinventirane verzije tradicionalnih istarskih jela. Zadnje su dvije godine restoranu Meneghetti donijele zapažene uspjehe i rezultate za koje cijeli tim već dugo i predano radi. Naime 2013. godine su po prvi puta, s visokim ocjenama, ušli u priznati Gault et Millau vodič, a zatim su u 2014. godini te ocjene dodatno poboljšali. Restoran je tako, uz gastro imena Monte iz Rovinja te Damir i Ornella iz Novigrada ušao u top 3 hrvatska restorana.

Večer ukusnih specijaliteta i vrhunskih vina u restoranu Apetit City (фото 7)

Večer ukusnih specijaliteta i vrhunskih vina u restoranu Apetit City (фото 8)

Večer ukusnih specijaliteta i vrhunskih vina u restoranu Apetit City (фото 9)

Related articles

Buro 24/7 Selection

više