Search

We're Not Really Strangers - od korisne društvene igre do Instagram profila i milijunske globalne zajednice

We're Not Really Strangers - od korisne društvene igre do Instagram profila i milijunske globalne zajednice

Koliko dobro poznajete ljude oko sebe?

Tekst: D.D.


Image: Instagram,
We're Not Really Strangers

Scrollajući Instagramom sigurno ste naišli na profil @werenotreallystrangers koji broji više od 1.6 milijuna followera. Riječ je o accountu kojeg vodi losanđeleška umjetnica i manekenka pod pseudonimom Koreen. Pa iako se čini da je riječ samo o još jednom profilu koji putem poruka potiče pozitivne emocije, prije toga nastala je društvena igra, koja je namijenjena stvaranju smislenih veza s drugima.

Kreativka koja se izražava putem fotografija, svoj je objektiv koristila kao izliku za započinjanje razgovora s neznancima, a izgradila je We're Not Really Strangers platformu da potakne ostvarivanje svakodnevnih smislenih kontakata. U iste svrhe služi i društvena igra koju je osmislila, a koja će vam pokazati koliko dobro zapravo poznajete ljude oko sebe i potaknuti  bujicu emocija.

We're Not Really Strangers - od korisne društvene igre do Instagram profila i milijunske globalne zajednice (фото 1)

Igra je podijeljena u tri razine pitanja ispisanih na 150 kartica i posebnih, wildcardsa koji se pojavljuju u svim razinama, a sve u svrhu toga da produbite veze s onima s kojima igrate ili, primjerice, stvorite nove. Sudjelovati može od dvoje do šest igrača, a na karticama se nalaze pitanja koja inače, vrlo vjerojatno, ne biste nikad postavili. Pitanja poput "Kojeg ste se sna odrekli?" tako zadiru duboko u intimu i potiču na refleksiju, a usput omogućavaju povezivanje s osobama pred kojima ih odgovarate.

Prvi snop karata, odnosno prva razina Perception, odnosi se na percepciju - svi imamo pretpostavke jedni o drugima, ali koliko ih puta zapravo stavljamo na test? Početna razina tako će otkriti koliko dobro čitate ljude, kakav dojam ostavljate na njih i je li on onakav kakav mislite da je. Drugi set pitanja,  nazvan Connection, zadirat će u dublje emocije, dok treća razina Reflection ostavlja prostor za razmišljanje.

We're Not Really Strangers - od korisne društvene igre do Instagram profila i milijunske globalne zajednice (фото 2)

Tu su i wildcards, koje se pojavljaju u snopu karata na svakoj razini, a za razliku od intenzivnih pitanja koja se nalaze na standardnim karticama, ove su namijenjene za otkrivanje blesavih, pomalo sramotnih činjenica o sebi. 

Na kraju je vrijeme i za posljednji dio igre, a taj je da igrači napišu jedni drugima poruku, koju smiju otvoriti tek nakon što se razdvoje.

We're Not Really Strangers - od korisne društvene igre do Instagram profila i milijunske globalne zajednice (фото 3)

Ova se korisna društvena igra može naručiti putem online shopa na službenoj stranici We're Not Really Strangers, po cijeni od 30 dolara, a sudjelovati u stvaranju veza možete i s online publikom okupljenoj na Instagram profilu - nedjeljom se, naime, objavljuju pitanja, a svoj odgovor možete ostaviti u komentarima, kao i tisuće drugih korisnika društvene mreže.

Leave a comment

više