Search

Zašto često zaobilazimo \"dobre dečke\"?

Zašto često zaobilazimo "dobre dečke"?

I biramo one zbog kojih nam otpada kosa


Image: Promo

Sve smo mi u svojem ljubavnom životu barem jednom bile u vezi s dobrim dečkom i isto tako bile lude za zločestim frajerom

Jednom, dvaput, triput ili koliko je god dovoljno da se u jednom trenutku pitamo što točno želimo ili barem što ne želimo. Ako je dobar i pošten, uredno nam se javlja pozivom ili porukom, aktivno sudjeluje u našem životu i podrazumijeva se, ako je lud za nama onda je on, ipak malo dosadan. Ako je on ponekad bahat, javlja se kad on to želi, stavlja nas u ledomat i nikad ne zna što će raditi večeras, lude smo za njim i grickamo si kožicu oko noktiju dok on ne pošalje poruku. U sveti gral "seen" uopće neću ulaziti jer ovaj tekst nema veze s tim. Još. 

Janja i Marko su u vezi 5 godina. On je dečko kakvog bi svaka majka poželjela za zeta. Obrazovan, vrijedan, pošten, dobar kao kruh, druželjubiv, pažljiv, uvijek prisutan, a onda ju je ubio na spavanju. Metaforički naravno. "On dovoljno ne pokazuje emocije i ponaša se užasno zatvoreno, ponekad. Često mi je teško pričati s njim". - komentirala je Janja kad je shvatila da u jednom trenutku u njemu ima sve, a u drugom trenutku ništa. "Nedostaje mi neko ludilo oko njega, neka dodatna spontanost i zapravo... želim da bude drugačiji." Gotovo. U tom trenutku kreće agonija zvana kada će se on promijeniti i zašto nikad i latentna potraga za nekim tko ima sve to što nema on. Zvuči okrutno, znam, ali #životsedogađa. 

Zašto često zaobilazimo "dobre dečke"? (фото 1)

Svima nam je poznat stereotip "dobrog dečka" koji strašno brije o ženskim osjećajima i čini baš sve što bi trebao činiti frajer iz bajke. No, prije nego nastavimo trebalo bi utvrditi razliku između ljubaznog pojedinca i dragog momka. Netko tko je doista dobra osoba uglavnom je i ljubazan čovjek, dok dragi momak možda samo stvara iluziju ranjivog frajera koji zapravo jedva čeka poljubiti svoju najbolju frendicu. Nije fora. Zahvaljujući filmovima i TV serijama imamo dojam da dobar dečko uvijek ima djevojku, ali u stvarnom životu mi se čini kako su oni ipak drugi po redu poželjnih kod djevojaka i često ostaju u prijateljskoj zoni već u startu.

Zašto zaobilazimo dobre frajere i tragamo za "fakinima" koji će nam život preokrenuti naglavačke i onda vrlo vjerojatno nestati u vidu lastinog repa? 

U razgovoru s curama na ovu temu, jedan od razloga zašto mnoge privlače dobri dečki bio je taj da one ne planiraju dejtati s nekim u koga je ušao lik njihovog oca. "To mene recimo užasava. Ono, samo čekam da mi kaže da pospremim tanjur za sobom." - rekla je Iva i zakolutala očima. Drugi scenarij je bio manjak privlačnosti i interesa. 

"Nedavno mi je u teretani prišao jedan dečko, uletio s nekom simpatičnom spikom i nakon što smo se upoznali svatko je krenuo svojim putem. Pomislila sam, baš je simpa! Za nekoliko dana sam ga ponovno srela i pozdravili smo se i razmijenili nekoliko riječi. Drag i pričljiv frajer pomislila sam, ali ništa više od toga. Meni je baš privlačan onaj drugi što dolazi često u grupici frajera i ne vidi ništa oko sebe. Fokusiran je na trening, samozatajan je, ali ima ono nešto što me privlači na njemu. Moguće je da bi se ta moja iluzija u trenu raspršila da nešto progovorimo, ali nikad ne znaš." - objasnila je neki dan Mia kada se vraćala iz teretane kući. 

Thethingswesay.com

Uzbuđenje, leptiriće u trbuhu, svakodnevne avanture, zajedničko kuhanje večere, sitne znakove pažnje, ljubavni balon, flertanje, sve! Mi želimo sve i po mogućnosti svakodnevno u velikim količinama. Pogotovo ljeti. A ok, može i zimi. 

Začarani krug se vrti i kreće utrka za nečim što se čini puno daljim i nedostižnijim od dobrog dečka kojeg vjerojatno već sutra možemo pozvati na kavu i on će se odazvati. Ali, ne, zašto bi stvari bile tako jednostavne kada im možemo vaditi korijene. "Ja želim da mi srce zalupa kad uđe u prostoriju, a ne da mi je svejedno jel' tu ili nije, jel' me kužiš?" Kužimo mi sve i dobro smo upoznate s pričama uz dobre dečke i uz one buntovne. Pitanje je samo zašto se nakon svega gore navedenog svako malo pitamo gdje su nestali "dobri dečki"? 

Related articles

Buro 24/7 Selection

više