Search

Zašto je teško odoljeti seksu s bivšim?

Zašto je teško odoljeti seksu s bivšim?

Kad strast ne jenjava


Image: screenshot

Seks na uigranom terenu mogli bismo nazvati sigurnom zonom iz koje ne želimo ili ne znamo kako izaći

"I've got a bad bad habbit baby, baby it's youuu, baby its' you..." Tko ga nije probao, nije živio, reći će neki, dok će drugi rezolutno odbiti ideju da spavaju s nekim koga su ostavili ili tko je ostavio njih. Jeste li se ikad pokušali vratiti svojim bivšima, čak i ako je to bilo samo zbog seksa? Napast kojoj je tako teško odoljeti, a nedvojbeno se smatra jednim od najvećih iskušenja u povijesti ljudskog libida. 

Seks s bivšim kao nada da ćete obnoviti vezu
Mnogi muškarci i žene zamišljaju seks s bivšim, ali ne razmišljaju previše o tome što on nosi sa sobom. Netko ga doživljava potpuno površno ili popularnije rečeno rekreativno, dok oni koji vole zaorati malo dublje još uvijek istražuju emocije i preispituju se o razlogu prekida veze. Često sklizak teren može se obiti o glavu onima koji još uvijek nisu "pregrmjeli" prekid, ali nisu dovoljno jaki da realno sagledaju stvar i izbjegnu tu skupu avanturu. 

"Spavala sam s bivšim gotovo godinu dana. Savršeno nam je odgovaralo, ali oboje smo u podsvijesti znali da to ne može biti dugoročno. Prije toga smo bili u vezi gotovo četiri godine, a prekinuli smo jer smo jednostavno bili komotni i htjeli smo biti solo. Danas mi to sve zvuči jako djetinjasto. Na kraju sam ga nagazila i pitala zašto jednostavno ne nastavimo gdje smo stali, a on je rekao da je počeo izlaziti s djevojkom s posla. I to u vrijeme dok smo se još viđali. I nije neki scenarij, zar ne?" - rekla je Martina i dodala kako nije sigurna da bi se ponovno upuštala u takvo iskustvo s bilo kime. 

Zašto je teško odoljeti seksu s bivšim? (фото 1)

Seks s bivšim kao sigurna zona
Živjeti u takvom odnosu, a istovremeno pokušati zaboraviti prošlost gotovo je nemoguće. Godinama ste se budili zajedno, živjeli zajedno, putovali, ukratko ponašali se kao svaki uobičajeni muškarac i žena u vezi. Svi znamo koliko nam je teško mijenjati navike, pogotovo kada su one prožete snažnim emocijama koje nas ispunjavanju i s kojima svakodnevno živimo. Seks s bivšim mogao bi biti i linija manjeg otpora, u prijevodu sigurna zona iz koje nam se ne da izaći zbog komfora. 

"Matej i ja prekinuli smo jer smo si jednostavno počeli ići na živce. Sve ono što nam je nekada bilo zajedničko, izgubilo se putem. Promijenili su se interesi, kao i prioriteti i počeli smo si organizirati život kao da smo solo. On bi subotom išao na planinarenje, ja bi jutra provodila s prijateljicama u gradu i bavila se sa stvarima koje ne stignem preko tjedna. Pranje veša, peglanje, čišćenje stana, kupovina. Gubili smo niti i na kraju smo odlučili da je bolje da se razdvojimo. On se na kraju odselio, a nakon tri mjeseca smo se ponovno počeli viđati jednom tjedno kod mene gdje smo (barem ja tako mislim) imali možda i najbolji seks ikad. Bilo nam je baš super." povjerila mi se Marija. 

Zašto je teško odoljeti seksu s bivšim? (фото 2)

Seks s bivšim koji se javlja kad to njemu odgovara
U ovakvim situacijama često jedan od bivših partnera vodi kolo. To ne znači nužno da jedan čeka na telefonu da mu stigne poziv za susret, ali uvijek je jedan onaj koji se "prvi" javi, što nakon ljubavne veze gdje je sve bilo transparentno može biti prilično frustrirajuće. Imam prijateljicu koja nikad "ne zna kada će biti slobodna", zato što nikad ne zna kada će gospodin bivši nazvati ili poslati poruku.  Jednom smo tako otišle u grad na pivo, a njezin "susret" je vidio negdje u zraku. Naravno, frajer joj se javio, bila je potpuno izvan sebe, ali je odlučila da neće odlepršati odmah nego da će ga malo staviti na čekanje. Ostale smo zajedno vani, ali je ona postala nervozna, imala sam osjećaj da uopće ne sluša što pričam i da je mislima na nekom potpuno drugom mjestu. Na kraju je procijedila kako nije baš nešto "spremna" i razmatrala činjenicu da na kiosku kupi britvicu i izdepilira se u toaletu puba. Moj izraz lica - neprocjenjiv, a ona se sabrala i ostala (ne)mirno sjediti pored mene. 

Seks s bivšim zbog manjka interesa za upoznavanjem novih ljudi
"Danas je najlakše naći nekog za seks. Ono što je postala znanstvena fantastika jest naći nekog za vezu, sestro" - rekla mi je Ana prije nekoliko godina, a ja sam, naravno, sretna u svojoj vezi mislila da priča gluposti. Vrijeme je pokazalo da je bila u pravu, samo ja sam iz one kategorije žena koje ne misle da je tako lako naći nekog za seks. A tu često upadaju bivši, zato što su uvijek "tu negdje", a najbolje je to što znamo što ćemo dobiti. "Ja poznajem svaki njegov pokret, on mene poznaje u žicu i kad mi padne na pamet da bi sad sve to trebala graditi s nekim drugim, uopće mi se ne da i prođe me volja za ičim." - rekla je Sara kojoj je seks s bivšim relativno svježa situacija koja traje tek dva mjeseca. 

Zašto je teško odoljeti seksu s bivšim? (фото 3)

Kad sam počela pisati ovaj članak nisam uopće imala ideju da je toliko ljudi oko mene bilo ili upravo jest u toj fazi. Svatko iz nekog svojeg razloga, netko ranjiviji više, a netko manje. Najčešće je razlog taj što nabrijani tempo života ostavlja malo vremena za slobodno vrijeme, u koje ne stignemo ni razmišljati o potencijalnim partnerima ili seksualnom životu. I dok će mnogima to biti smiješno i začuđujuće uz pitanja poput "kak' to misliš, nema seksa?", ja ću se samo potiho zapitati gdje su nestali svi bivši (smijeh). 

Related articles

Buro 24/7 Selection

više