Search

Zagrebački studio u kojem ćete pronaći namještaj s karakterom

Zagrebački studio u kojem ćete pronaći namještaj s karakterom

Predstavljamo: MS studio + Bottega


Image: John Pavlish

Sofisticiran studio za ljubitelje britanskog i belgijskog dizajna

Širi hrvatski auditorij Martinu Štritof poznaje kao članicu mega popularnog ženskog benda Divas. Dok su Divasice palile i žarile hrvatskom glazbenom scenom, Martina je njegovala i svoju drugu ljubav - onu prema dizajnu interijera. Danas je vlasnica prekrasnog studija MS Studio + Bottega koji se nalazi na adresi Boškovićeva 24 i u kojem nudi jedinstveno iskustvo za sve ljubitelje belgijskog i britanskog dizajna.

Nakon 10 godina provedenih u Italiji, vaš povratak u Hrvatsku označio je i novi početak, otvaranje studija MS Studio + Bottega u centru Zagreba. Kako ste došli na tu ideju?

Otvaranje MS Studio + Bottega je moja dugogodišnja želja koja je konačno dočekala svoj red. Već godinama razmišljam o tome i mnogo promišljanja stoji iza cijele priče, a onda kad sam se na to konačno odlučila, jedino potrebno bilo je sva ta razmišljanja provesti u djelo.

Martina Štritof

MS Studio + Bottega zamišljen je kao jedinstven koncept prodajnog prostora i studija za projektiranje. Reci nam nešto više o tome.

Da, ja sam zapravo iznad svega željela kreirati jedan prostor koji neće biti tipičan dućan, već će klijentima omogućiti uvid u moju filozofiju uređenja prostora. Mislim da je vrijeme klasičnog prodajnog prostora odavno prošlo te da ljudi u cijeloj ovoj strci u kojoj danas žive traže mjesto na kojem će se osjećati kao osoba, a ne samo kao broj koji mora ispuniti nečiju kvotu.

MS Studio + Bottega

Koliko vam je diploma iz krajobrazne arhitekture pomogla u ovom cilju?

Pomogla mi je utoliko što mi omogućava da radim dio projekata koji se odnose na uređenje eksterijera, ali i mnogo više od toga. Fakultet je nezaobilazan kod svih inženjerskih zanimanja jer ti daje osnove bez kojih je nemoguće raditi ovaj posao. S druge strane u startu te uči poštivanju rokova, kontinuiranoj samokritičnosti i preispitivanju. Ovaj posao i kao kreativan je zapravo jedan matematički ples i sve stvari imaju svoje mjesto i razlog. I to je ono najljepše u njemu.

MS Studio + Bottega

MS Studio + Bottega

Projektirate li sami ili surađujete s još nekim?

Projektiram i to je moj najdraži dio posla. Što se tiče suradnji, surađujem s mnogima i to na različite načine. Moja uloga u MS Studio + Bottegi je višestruka, od projektanta do prodavača, tako da se prilagođavam onome što klijent traži od mene.

MS Studio + Bottega

 Koje brendove zastupate u Bottegi?

Okosnica našeg rada su belgijski i britanski brendovi, a to su: Flamant, Chehoma, Marie's Corner, Colefax & Fowler, Manuel Canovas, Jane Churchill, Farrow & Ball i drugi.

Moramo priznati, hrabar korak s obzirom na ekonomski trenutak. Kako ste zadovoljni za sada?

Da, istina, vremena su poprilično teška, ali ja vjerujem da ono što vas na svakom početku može najviše razočarati su upravo nerealna očekivanja. Zadovoljna sam u kojem smjeru sve ide. Mi smo u ovih kratkih 9 mjeseci uspjeli već izgraditi svoj krug klijenata koji se svakodnevno širi. Tako da unatoč svemu vjerujem da će situacija biti još bolja.

MS Studio + Bottega

Kako stilski najradije vidite dizajniran interijer?

Zapravo, ja ne vjerujem u stilove! Za mene postoji samo ono što je prikladno u nekom prostoru, odgovara nekom karakteru i to je ono što mene vodi, intuicija. Ja osobno ne znam kako bih opisala svoj osobni stil jer volim dizajn 50-tih, veliki sam fan Bauhausa i moj najdraži arhitekt je Alvar Aalto, a isto tako obožavam antikni namještaj, rustiku i sve ono što kreira toplu atmosferu u prostoru.

Postoji li vama neki najdraži predmet, komad namještaja koji se može kupiti u Bottegi?

Postojao je. Prodan je prije dva mjeseca mojoj iznimno bliskoj prijateljici i sada krasi njen dnevni boravak!

MS Studio + Bottega

MS Studio + Bottega

MS Studio + Bottega

Zagrebački studio u kojem ćete pronaći namještaj s karakterom (фото 1)

MS Studio + Bottega

Zagrebački studio u kojem ćete pronaći namještaj s karakterom (фото 2)

MS Studio + Bottega

MS Studio + Bottega

Zagrebački studio u kojem ćete pronaći namještaj s karakterom (фото 3)

Zagrebački studio u kojem ćete pronaći namještaj s karakterom (фото 4)

Related articles

Buro 24/7 Selection

više