Search

Zbog akcije kuće IKEA u Italiji odlučili smo vas podsjetiti da i u Hrvatskoj ima jako puno psića koji traže topli dom

Zbog akcije kuće IKEA u Italiji odlučili smo vas podsjetiti da i u Hrvatskoj ima jako puno psića koji traže topli dom

Kratko smo nazvali Doru Perši iz zagrebačke Udruge za dobrobit i zaštitu životinja Indigo


Prije nekoliko dana većinu svjetskih medija i naravno, društvene mreže, obišla je vijest, točnije divna gesta kako IKEA u Italiji dopušta psima lutalicama grijanje u svojim prostorijama tijekom hladnih dana. Ne samo da su im omogućili da se griju u njihovim udobnim fiktivnim dnevnim boravcima, nego su ih zaposlenici kuće IKEA u Cataniji odlučili i nahraniti te im barem nakratko osigurati topli dom i pokazati svijetu kako se to radi. 

Zbog akcije kuće IKEA u Italiji odlučili smo vas podsjetiti da i u Hrvatskoj ima jako puno psića koji traže topli dom (фото 1)

Neki od sretnih četveronožaca toliko su se udomaćili da su si već odabrali i svoj omiljeni IKEA tepih za spavanje, a neki su tamo pronašli i svoju novu pseću obitelj i društvo. Iako IKEA nije dala nikakvo službeno priopćenje po tom pitanju, cijela akcija postala je instantno viralna, a posjetitelji su odmah na društvenim mrežama počeli dijeliti i dirljive prizore na koje naprosto nitko nije mogao ostati imun.

Zbog akcije kuće IKEA u Italiji odlučili smo vas podsjetiti da i u Hrvatskoj ima jako puno psića koji traže topli dom (фото 2)

S obzirom na cijelu situaciju nazvali smo Doru Perši, jednu od osnivačica Udruge za dobrobit i zaštitu životinja Indigo da nam prokomentira kratko cijeli slučaj i je li naišla na tako nešto i u Hrvatskoj: "Pa, za početak, mene u IKEU nažalost nisu pustili s mojim psom, a koliko se sjećam, to IKEA odlučuje ovisno o tržištu. Našim ljudima to nije bilo baš fora, pa je iz tog razloga zabranjeno u hrvatsku IKEU ulaziti s ljubimcem. Kada govorimo o samoj akciji u Italiji, baš me jako dirnula. Ne samo da je to divna gesta za te pse, nego je upravo tim psima na taj način i povećana šansa da nađu svoj dom zauvijek. Ljudi će ih primijetiti, doživjeti i možda uz novu dnevnu sobu otići doma i s novim najboljim prijateljem. Ne samo da bi se ostale njihove poslovnice mogle ugledati na njih nego i svi drugi jer svi, ali baš svi mogu nešto po tom pitanju napraviti.

Zbog akcije kuće IKEA u Italiji odlučili smo vas podsjetiti da i u Hrvatskoj ima jako puno psića koji traže topli dom (фото 3)

S obzirom na to da je riječ o udruzi koja od samog osnivanja radi ozbiljan i vrlo uspješan posao, točnije cilj i misija su im zbrinjavanje i udomljavanje životinja, socijalizacija zlostavljanih i zanemarenih životinja te edukacija, pitali smo Doru i koliko oni trenutno imaju životinjica koje traže svoj zauvijek topli dom. "Pa, oko 50, a na skrbi 90, dok se ovi pod sudskim postupkom još uvijek ne mogu udomljavati". Pa, ako im želite pomoći, u nastavku vam donosimo tek nekoliko prekrasnih i bespomoćnih bića koja bi vam neizmjerno bila zahvalna kada bi se ove zime konačno trajno skučila jer upravo su oni ti koji ne traže puno, ali daju mnogo.

Više o svemu potražite na Facebook stranici udruge Indigo gdje možete dobiti detaljniji i konkretniji uvid o svim ljubimcima koji traže svoje utočište i malo ljubavi, ali i cjelokupnom procesu udomljavanja, koji paralelno u Hrvatskoj radi niz jednako uspješnih i predanih udruga s jednakim ciljem. 

Sax

Darla

Vitta

Leave a comment

više