Search

Žene iza scene: Nina Baras

Žene iza scene: Nina Baras

Upoznajte direktoricu najveće IT konferencije u regiji

Ana Pavić


Image: John Pavlish

Mlada i uspješna direktorica WinDays konferencije otkrila nam je tajnu svog uspjeha i i izazove s kojima se suočava prilikom organizacije zahtjevnog IT projekta

Vodeća poslovno-tehnološka konferencija u Hrvatskoj i regiji, Microsoft WinDays 14 održat će se od 7. do 10. travnja 2014. u Umagu te u četiri dana predstaviti novosti iz svijeta tehnologije i poslovanja te na jednom mjestu okupiti više od 1 500 ICT stručnjaka, poduzetnika, znanstvenika i gospodarstvenika.

Uskoro nam slijedi nova WinDays konferencija. Možete li nam reći koja je tema ove godine? Što očekuje sudionike?

Ove godine vodili smo se Microsoftovim sloganom "Inspirirani ljudima". Temama pristupamo iz korisničke perspektive, a naši dragi posjetitelji moći će isprobati najnovije uređaje i rješenja te saznati više o tome kako im Microsoftovi proizvodi mogu olakšati život - poslovni i privatni. Ove godine sadržaj Technology dijela i Business dijela usko je povezan, a razgovarat ćemo o inovativnosti i o novim tehnologijama koje čine temelj za moderno poslovanje budućnosti.

Koje predavače biste izdvojili ove godine?

Između toliko domaćih i stranih stručnjaka, profesionalaca i vrhunskih govornika, teško mi je nekoga posebno izdvojiti. Mi smo se vodili povratnim informacijama prošlogodišnjih sudionika zato mi je posebno drago što opet ugošćujemo Paulu Januszkiewicz i Marka Minasija koji ponovo stižu na WinDays14 Technology konferenciju, a prošle su godine bili najbolje ocijenjenim predavačima. Na WinDays14 Business konferenciju prvi put nam dolazi dvoje vrhunskih stručnjaka i predavača: Mary Adams i Siemon Smid. Vjerujem da će predavanja poznatog i karizmatičnog Davea Chappellea također privući mnogo posjetitelja. U svakom slučaju, program je i ove godine bogat - s više od 140 raznih predavanja. I ne samo to, imamo i radionice, okrugle stolove i pressice, a navečer se zabavljamo uz poznata imena hrvatske estrade, Natali Dizdar, Psihomodo pop i uz Pozdrav Azri. 

Nina Baras

Premda ste jako mladi, već dugi niz godina radite ovaj posao. Je li vam to oduvijek bila želja ili su se stvari razvijale po nekom drugom planu?

Ovo je moja 11. godina na WinDaysima. Moji prvi WinDaysi bili su 2004. godine, dok sam još bila studentica. To je bio moj prvi susret s IT svijetom koji me do danas oduševljava i svake se godine iznova veselim organizaciji ove konferencije tako da mogu reći da zaista radimo ono što volim. Moja karijera u Microsoftu počela je u marketingu, a tijekom godina preuzela sam ulogu voditeljice projekta WinDays. Po struci sam magistar geografije, ali svoj put pronašla sam u IT-u i nisam pogriješila.

Kako izgledaju pripreme za ovako veliku konferenciju? Koliko traje pripremna faza? S kakvim se izazovima suočavate?

Pripreme za ovu konferenciju trajale su više od devet mjeseci, u organizacijskom timu je gotovo 150 ljudi, a uži tim sastoji se od 10 mojih bliskih suradnika. Operativni sastanci, tjedni sastanci organizacijskog tima, ogromne količine mailova i dogovora. Ključan je timski rad. Već smo uigran tim, vjerujemo jedni drugima, a svatko doprinosi svojim vještinama i znanjem. Svake godine sami sebi podižemo ljestvicu jer želimo ispuniti očekivanja sudionika konferencije i nismo mirni dok sve nije isplanirano u detalje. WinDays kao projekt sadrže sve elemente marketinškog miksa, a tijekom godina prošli smo sve faze i usavršili organizaciju, i iako imamo puno godina iskustva, svaka nova godina prilika je za učenje, rast i razvoj - kako konferencije, tako i nas samih.

Microsoft Hrvatska

Postoji li netko koga jako želite dovesti kao predavača, ali još niste imali priliku?

Moram priznati, do sada su se sve naše želje ostvarile. WinDays su prepoznatljiv brend, a predavači to prepoznaju, uvijek su bili oduševljeni i ljudima, konferencijom i cjelokupnom organizacijom tako da još nismo imali tu vrstu izazova.

Related articles

Buro 24/7 Selection

više