Search

Život u Martićevoj: Grupa Studio

Život u Martićevoj: Grupa Studio

Ususret novom festivalu dizajna Design District Zagreb


Image: Marija Gašparović

"Nama se zna dogoditi da odavde ne izlazimo danima. Ima dana kad 'prema gradu' ne odem dalje od Trga burze, a zapravo ni ne trebam. Na par koraka nalazi se sve što mi treba za kvalitetan život. Tu su dućani sa zdravom hranom, mnogo zanimljivih kafića, plac i park na kraju ulice..."

Zagrebački dizajn kolektiv Grupa ove godine slavi 10 godina djelovanja, period u kojem su od produkt dizajnera izrasli i u producente vlastitog brenda GrupaProducts, trajno stvarajući u kvartu koji danas slovi kao Design District Zagreb. Do prvog izdanja ovog uzbudljivog novog festivala dizajna dijeli nas još samo mjesec i pol dana, a upravo tim povodom prenosimo djelić intervjua s Grupom, koja je krajem prošle godine u ulici Popa Dukljanina otvorila svoj impozantni showroom, ogledalo njihovog stila i kreativnosti.
Grupa: "Ovu četvrt doživljavamo kao svojevrsni mikrokozmos. Ovdje kola mnogo poznatih ljudi koje viđam gotovo svaki dan. Događaju se nova poznanstva putem suradnji, raznih poslova... Spletom okolnosti, mi kao da smo strateški pozicionirani u kvartu i uživamo u njegovoj prijateljskoj atmosferi, posebno za proljetnih mjeseci."

Život u Martićevoj: Grupa Studio (фото 1)

Cjeloviti intervju koji je za Design District Zagreb vodio Bojan Krištofić, možete pročitati ovdje.

 

Related articles

Buro 24/7 Selection

više