Search

Znate li za simpatičan hrvatski DIY video blog Škare i Makaze?

Znate li za simpatičan hrvatski DIY video blog Škare i Makaze?

Projekt mladog bračnog para


Image: Ivan Črepić Čum

Oni su Emilija i Ivan, ona ispred kamere, a on iza. Moderno smišljene, jednostavne i pristupačne ideje za uljepšavanje životnog prostora njihova su specijalnost, koju su sjajno upakirali u konceptu DIY video bloga, upečatljivog naziva Škare i Makaze

Škare i Makaze simpatičan je hrvatski DIY video projekt koji je krenuo početkom godine, a iza kojeg stoji mladi bračni par, Emilija i Ivan. Iako su iz različitih krajeva, Ema je Hercegovka, a Ivan domaći Zaprešićanin, sjajno funkcioniraju i dijele jednake interese te se međusobno nadopunjavaju. A zajednički su došli i do naziva DIY video bloga Škare i Makaze u kojem su se poigrali s istoznačnicama. Osim što imaju puno raznolikih interesa, kao što su fotografija i video, pa sve do crtanja i stvaranja novih stvari, njihova najveća specijalnost je ipak pronalaženje svrhe novim-starim stvarima. Iako je koncept bloga kako na moderan, jednostavan i pristupačan način uljepšati životni prostor, koji je plod zajedničkog ispreplitanja ideja, Ivan je ipak taj koji više uživa iza kamere i u montaži, dok Emilija realizira sve ideje, vješto i ljupko ispred kamere.

Kažu kako je sve krenulo kroz blog kojeg su počeli pisati 2013. godine, a već tada su veliku važnost pridavali samoj estetici fotografije. No, nakon nekog vremena željeli su sve skupa podići na višu (produkcijsku) razinu, pa je logični slijed bio video blog Škare i Makaze. Kažu i kako im u prilog definitivno ide to što su par, i to onaj bračni, pa kad rade na projektima imaju u startu prednost jer su puno opušteniji, neopterećeniji, a i dok snimaju, objašnjavaju kako se i jako dobro zabavljaju. Zanimljivo je da svi videi nastaju u njihovom malom stanu, pa kad snimaju, ističu kako za početak moraju micati namještaj iz jednog kuta prostorije u drugi, ne bi li si stvorili mjesta za radni stol i sve ukrasne dodatke koji se mogu vidjeti u videu.

Na pitanje kakve su reakcije na sve dosad objavljeno, Emilija i Ivan su nam rekli: "Oduševljeni smo reakcijama, a primijetili smo da smo nekako više povezani s publikom. Ljudi se više povezuju s nama kroz video jer je osobniji nego fotografija, vidi se koliko smo opušteni, koliko se zabavljamo i koliko uživamo u tome što radimo". No, poručuju publici da im ne zamjeri na velikom vremenskom razmaku između videa s obzirom da su oboje paralelno zaposleni i treba im više vremena za samo snimanje, montiranje te popratni proces. O budućima planovima, Emilija i Ivan nisu htjeli ništa previše otkrivati jer kako kažu, prerano je za to s obzirom da su tek zavrtjeli ovaj "kotačić". Ali, poručuju kako će, što god uslijedilo, biti zabavno, maštovito i osobno, kao i sve dosad viđeno.

Škare i Makaze možete pratiti na njihovom Facebook i Instagram profilu te YouTube kanalu.

 

Related articles

Buro 24/7 Selection

više