Search

4 nove stvari koje trebate probati u Dežman Baru

4 nove stvari koje trebate probati u Dežman Baru

Ukusni jesenski zalogaji

Tekst: A.P.

Image: Dežman

Od otvorenja u veljači ove godine Dežman Bar (Dežmanova ulica 3) nametnuo se kao trendovsko mjesto u koje rado zalaze ljubitelji vina, finih koktela i zalogaja

Zagrepčani dobro znaju da ovdje mogu popiti šalicu vrhunske kave, probati i kupiti bezglutenski kruh koji peče Katarina Komarica, kušati razna vrhunska vina i pjenušce te uživati u konceptu glavnog jela u sendviču spravljenog od svježih sastojaka. Odnedavno se ovdje može kupiti i tradicionalno jelo Dalmatinske zagore – soparnik – koji je u ponudi četvrtkom, a koji se rasproda u jednom danu. Dežman je nedavno predstavio jesenski jelovnik na kojem (uz postojeća) dominiraju tri nova jela i pravi jesenski koktel.

Ponudu sendviča obogatili su vrhunskim gastro iskustvom s primjesama egzotične azijske kuhinje. Dimljena tuna u kombinaciji s wasabi majonezom i alfalfa klicama služi se u ukusnom bezglutenskom kruhu. Mojito i ostale ljetne koktele zamijenio je Sidecar u kojem se miješaju okusi Martella, limunovog soka i Cointreau likera. Ako tražite jelo koje ćete sljubiti uz čašu crvenog vina, obavezno probajte zapečene suhe šljive omotane u domaću pancetu, a zasladite se s kriškom fantastične torte od čokolade s đumbirom. 

Torta od čokolade s đumbirom

Suhe šljive u panceti

 

Related articles

Buro 24/7 Selection

više