Search

5 najboljih svjetskih restorana pod otvorenim nebom

5 najboljih svjetskih restorana pod otvorenim nebom

Australija, Zambija, Bangkok, Južnoafrička Republika, St. Lucia

Image: Buro247.com/me

Predstavljamo vam najbolje lokacije za uživanje u gastronomskim delicijama ispod zvjezdanog neba

Od divljine pa sve do centra velikog grada - nema boljeg osjećaja od opuštene večere na otvorenom. Najjednostavnija večer postaje još bolja ako atmosferu upotpunjava zvjezdano nebo, lagani vjetrić i pogled na daleko prostranstvo, bez obzira radi li se o prirodnim ljepotama ili gradskoj panorami. Restorani otvaraju svoje terase u vrtovima, na liticama i na vrhovima visokih zgrada. Važno je samo da se osjećate kao da ste vaša pratnja i vi sami na svijetu.

The Cliff at Cap, St. Lucia

Restoran Cliff u resortu Cap na malom otoku St. Lucia u Karipskom moru je New York Times već proglasio najtraženijim restoranom na otoku. Nalazi se na litici s koje puca pogled na prekrasno morsko prostranstvo i stijene karipskog otoka, a specijalitete ovdje spravlja najbolji šef St. Lucije Craig Jones. Uživajte uz suvremenu mješavinu francuske i karipske kuhinje uz pogled koji oduzima dah.

5 najboljih svjetskih restorana pod otvorenim nebom (фото 1)

Flames of the Forest, Australija

Ovaj bar & grill se nalazi u prašumi, udaljen od civilizacije. Ovdje ćete potpuno skriveni od svijeta, ispod velikog šatora moći pobjeći od svakodnevice i uživati u prirodi kao rijetko gdje u Australiji. Chef će za vas pripremati originalne aboridžinske recepte od lokalnih proizvoda, kao što su krokodilsko, nojevo ili klokanovo meso, rakovi i riba te tropsko voće i svježe povrće, sve upakirano u lišće banane.

5 najboljih svjetskih restorana pod otvorenim nebom (фото 2)

Sanctuary, Puku Ridge, Zambia

Uzdignut sa zemlje, ovaj se restoran nalazi u Nacionalnom parku South Luangwa s pogledom na prostranstvo afričke savane. Podijeljen je na sedam šatora od kojih svaki ima svoj vlastiti vidikovac s kojeg možete promatrati životinje dok uživate u izboru s jelovnika.

5 najboljih svjetskih restorana pod otvorenim nebom (фото 3)

Sirocco, Bangkok

Jedan od kultnih restorana Bangkoka nalazi se na 63. katu visokog nebodera gdje uz pogled na užurbani grad možete uživati uz opuštajuće zvukove jazz benda. Chef spravlja mediteranske specijalitete s najsvježijim namirnicama i nudi savršeno gastronomsko iskustvo.5 najboljih svjetskih restorana pod otvorenim nebom (фото 4)

Embers, Južnoafrička Republika

Ovaj restoran s pet zvjezdica nudi okuse južne Afrike te nezaboravni pogled na stjenjak uz svjetla baklji i otvorenu vatru oko koje gosti mogu uživati u aperitivu smješteni u udobne fotelje. Terasa restorana je ugrađena u prirodni zaklon stijena i uzdignuta od razine zemlje kako bi pružila što ugodnije iskustvo objedovanja. Jelovnik se temelji na autentičnoj kuhinji uz razno meso s roštilja, lokalno voće i povrće te najfinija domaća vina.

5 najboljih svjetskih restorana pod otvorenim nebom (фото 5)

Related articles

Buro 24/7 Selection

više