Search

6 živopisnih hrvatskih Instagram profila posvećenih zdravoj prehrani. A možete pronaći i recepte

6 živopisnih hrvatskih Instagram profila posvećenih zdravoj prehrani. A možete pronaći i recepte

Sitnica, Eardur, Kuživancija...


Image: Instagram

Zdrava prehrana podrazumijeva konzumiranje ispravne količine namirnica iz svih skupina hrane. No, zdrava prehrana vrlo često se pogrešno zamjenjuje nekom od brojnih dijeta i režima za mršavljenje, koji osim tzv. zdrave prehrane obećavaju i gubitak kilograma. No, takva uvjerenja su u pravilu posve pogrešna. Bilo da se u vašem slučaju radi o novogodišnjoj odluci ili želji za drugačijim izgledom, odluka na zdravu prehranu uvijek je dobra odluka. Međutim tu odluku nije uvijek lako provesti u djelo bez strukturiranog plana prehrane.

Za početak, pri planiranju zdravog jelovnika važno je pokušati izbalansirati osnovne nutrijente (proteine, masti, ugljikohidrate), kako biste dobili dovoljno hranjivih tvari, a istovremeno izbjegli glad. Ako vam se pak čini da je zdrava prehrana za ljude koji imaju puno novaca ili dodatnog slobodnog vremena činjenica je da je zdravo hraniti se vrlo jednostavno - samo trebate steći naviku i ostalo će krenuti samo od sebe. Isto tako, postoje namirnice koje je lako nabaviti, a najčešće ih već imate u svom domu, a na raspolaganju je i sve više specijaliziranih trgovina u kojime ćete pronaći one možda malo "egzotičnije", ali opet jednako tako dostupne.

Pa, ako se još uvijek premišljate da u svoju prehranu uvedete prefiks "zdravo" možda će vas u tome potaknuti i inspirirati gastro blogovi hrvatskih autora koji vam za početak nude prekrasne fotografije hrane, a onda i nerijetko popratne recepte te dodatne savjete. U nastavku vam donosimo šest prijedloga hrvatskih Instagram profila koji se po tom pitanju zdravog kulinarstva i lifestylea posebno ističu, a koji su posebni i zbog svoje specifične estetike koju njeguju. Isto tako, znam iz iskustva da će vam i na svaki vaš upit i nedoumicu odgovoriti i pomoći… 

 

@sit_nica

6 živopisnih hrvatskih Instagram profila posvećenih zdravoj prehrani. A možete pronaći i recepte (фото 1)

@eardur

6 živopisnih hrvatskih Instagram profila posvećenih zdravoj prehrani. A možete pronaći i recepte (фото 2)

@delicious_and_healthy_by_maya

6 živopisnih hrvatskih Instagram profila posvećenih zdravoj prehrani. A možete pronaći i recepte (фото 3)

@culinarypostcards

6 živopisnih hrvatskih Instagram profila posvećenih zdravoj prehrani. A možete pronaći i recepte (фото 4)

@kriskaipo

6 živopisnih hrvatskih Instagram profila posvećenih zdravoj prehrani. A možete pronaći i recepte (фото 5)

@kuzivancija

6 živopisnih hrvatskih Instagram profila posvećenih zdravoj prehrani. A možete pronaći i recepte (фото 6)

Related articles

Buro 24/7 Selection

Leave a comment

više