Traži

7 vrsta doručka koje biste trebali izbjegavati

7 vrsta doručka koje biste trebali izbjegavati

Ako želite izgubiti kilograme

Tekst: E.B.


Fotografija: Pexels

Donosimo vam 7 vrsta doručka koje biste trebali izbjegavati ako želite izgubiti kilograme, a i sami smo se iznenadili nekim namirnicama s popisa

Svjesni smo toga da živimo u razdoblju kada smo toliko bombardirani informacijama koje su vezane uz prehranu i tjelovježbu, da se vrlo lako pogubiti u svim tim informacijama i uputama. Ipak, postoje one koje imaju svoje "zašto" i "kako" te se takvih - koje vam i samima zvuče zdravorazumskima - treba pridržavati. Svi znamo kako je doručak najvažniji obrok u danu jer upravo iz tog obroka dobivamo sve potrebne nutrijente za energiju, kako bismo taj dan mogli obavljati sve obaveze. Zato je bitno da pametno odabiremo namirnice koje ćemo ujutro konzumirati. U nastavku vam donosimo 7 vrsta doručka koje biste trebali izbjegavati!

1. Prirodni sokovi 

7 vrsta doručka koje biste trebali izbjegavati (фото 1)

Bilo da su napravljeni kod kuće ili kupljeni u dućanu, sokovi mogu imati vrijedne nutrijente, ali sadrže i puno kalorija bez vlakana, proteina i zdravih masti koje vam trebaju kako biste se osjećali sito. Preskočite sokove i umjesto njih uzmite proteinski smoothie jer je nutritivno vrjedniji, a jednako brz i jednostavan doručak.

2. Smoothie koji sadrži samo voće

7 vrsta doručka koje biste trebali izbjegavati (фото 2)

Voće je jako zdravo i puno vlakana, ali bez proteina i zdravih masti u vašem smoothieju brzo ćete osjećati glad. Dodajte mu proteinski prah, jogurt, sojino mlijeko ili tofu, kako biste povećali količinu proteina. Ako želite povećati i unos vlakana, dodajte kelj, špinat, brokule ili mrkvu.

3. Tost s avokadom

7 vrsta doručka koje biste trebali izbjegavati (фото 3)

Iako popularan, avokado tost ne pomaže ako želite izgubiti kilograme. Avokado nudi zdrave masti i nešto vlakana, ali uz to si obavezno pripremite omlet ili tvrdo kuhano jaje, a bilo bi poželjno da si uz sve to napravite i jedan proteinski smoothie.

4. Zobene pahuljice s okusom

7 vrsta doručka koje biste trebali izbjegavati (фото 4)

Ovakva pakiranja jednostavno sadrže previše šećera i umjetnih boja. Kupite si obične zobene pahuljice i dodajte im okus na način da im dodate voće i zasladite ih sa sirupom od javora, agave ili jednostavno medom jer je zdravije, a i ukusnije.

5. Muffini iz trgovina

7 vrsta doručka koje biste trebali izbjegavati (фото 5)

Ovo nije za začuditi se. Muffini iz trgovina su prepuni brašna, šećera i maslaca. Mi preporučujemo da umjesto toga kod kuće napravite domaće muffine i koristite brašno cjelovitih žitarica, kokosovo ulje ili avokado kao zamjenu za maslac. Kao zaslađivače koristite one koje biste dodali i svojim zobenim pahuljicama.

6. Sendviči

7 vrsta doručka koje biste trebali izbjegavati (фото 6)

Uglavnom sadrže previše ugljikohidrata i kalorija, a pritom ne nude nužne proteine i vlakna koji su nam potrebni za energiju i daju nam samo osjećaj sitosti koji vrlo brzo prođe i ponovno smo gladni. Ovo možete jednostavno zamijeniti tako da si napravite avokado tost s jajem i proteinski smoothie.

7. Pahuljice

7 vrsta doručka koje biste trebali izbjegavati (фото 7)

Ista priča: previše ugljikohidrata, kalorija i šećera. Pahuljice zamijenite s domaćom granolom ili zobenim pahuljicama te im dodajte orašaste plodove, kako biste svom obroku povećali nutritivnu vrijednost.

Povezani tekstovi

Buro 24/7 izbor

više