Search

8 korisnih savjeta kako uspješno otjerati mamurluk

8 korisnih savjeta kako uspješno otjerati mamurluk

SOS! Evo kako što bezbolnije preživjeti novogodišnju noć


Preživjeli ste novogodišnju noć, a kad ste se probudili shvatili ste da je mamurluk tek krenuo i da neće tako skoro prestati... Nije prvi put u životu, a nije ni posljednji put koliko god se zaklinjali da možda jest. Veće količine hrane i pića uvijek za sobom nose posljedice koje rješavamo dan poslije. Nesnosna glavobolja, muka u želucu, umor i slične tegobe dobro su nam poznate kroz običan vikend i sigurno već svatko ima svoju formulu kako ih što brže ublažiti i vratiti se u normalno stanje. Poučeni vlastitim iskustvom (smijeh) u nastavku vam donosimo nekoliko namirnica i nekoliko savjeta kako biste što bezbolnije preživjeli dan nakon najluđeg ovogodišnjeg tuluma koji je, uopće ne sumnjamo bio popraćen kojom kapljicom više. Osim što ćete si pomoći olakšati preživjeti dan, možda otkrijete i nešto što dosad niste znali...

8 korisnih savjeta kako uspješno otjerati mamurluk (фото 1)

1. Kava je prva na popisu, jer će nas sigurno natjerati da se ustanemo iz kreveta, prošećemo po stanu i - skuhamo je. Osim ako niste te sreće da vam je skuha netko drugi i samo donese. Kako god bilo, dat će vam malo energije i pomoći otkloniti glavobolju. 

2. Smoothie od banana ili nekog drugog voća i povrća po želji "obložit" će vaš želudac, a prirodni šećeri će vas malo potaknuti da "oživite", a kalij iz banane će vam poboljšati opće stanje. 

3. Hamburger ili slična "masnija" tzv. junk hrana možda i ne zvuči logično nakon opijanja, ali će upravo takva jela pomoći apsorbirati bilo koji dodatni alkohol koji je (za)ostao u vašem organizmu. Danas si jednostavno ugodite, pa ako i treba i u tom smislu. 

4. Dobro poznati lijek je i koktel Bloody Mary, a dobar je zbog rajčice koja sadrži elektrolite natrija i kalija, kao i dosta vitamina koji će vam pomoći da se otarasite mamurluka i hidratizirati vas. Kako kažu, klin se klinom... 

5. Ne zaboravite na ultimativna jaja koja sadrže dobru dozu proteina i aminokiselina u sebi te će vas osloboditi od toksina. 

8 korisnih savjeta kako uspješno otjerati mamurluk (фото 2)

6. Tu je i avokado koji je pun vitamina i zdravih masti pa je također dobar izbor. Preporučujemo ga uz krekere i namaz poznatiji kao guacamole. 

7. Dobra stara (ili ipak svježa) pileća juha održat će vašu hidrataciju koja vam je itekako potrebna. A nema ništa bolje kada ste mamurni, za ručak vas čeka okrepa u obliku fine slane pileće juhe.  

8. Losos je pak prepun omege 3 i vitaminima koji mogu pomoći smanjiti glavobolju ili "nemiran" želudac i ostaviti vas u boljem raspoloženju u slučaju da ste razdražljivi. 

Za kojom god namirnicom i verzijom obroka posegnuli, ne očajavajte. Bitno je dobro se naspavati i odmoriti te udahnuti malo svježeg zraka s vremena na vrijeme. A drugi put ćete pametnije, znamo, isto kao i mi.

Leave a comment

više