Traži

A kako vam zvuči slani cheesecake?

A kako vam zvuči slani cheesecake?

Recept s bloga Uvijek gladna

Tekst: L.M.F.


Fotografija: Uvijek gladna

Ako ste mislili da je cheesecake nešto što dolazi u isključivo slatkoj verziji, onda ste se prevarili. Na gastro blogu Uvijek gladna koji često pratimo i gdje pronalazimo odlične gastro ideje ovaj put smo pronašli jedan izvanredan prijedlog za slanu verziju famoznog čizkejka. Kako ga pripremiti provjerite u nastavku, a onda se naprosto prepustite uživanciji... 

Sastojci

za podlogu
80 g integralnih krekera
40 g maslaca

za kremu od sira
300 g Zdenka Original sirnog namaza
50 g kiselog vrhnja
50 g slatkog vrhnja
sol
papar
bosiljak
timijan
kajenski papar
1 žlica maslinovog ulja
korica limuna
po želji pečenog češnjaka

A kako vam zvuči slani cheesecake? (фото 1)

Postupak

Pripremite kalup promjera 16-18 cm. Sameljite krekere, dodajte im omekšali maslac i dobro utrljajte maslac u krekere. Utisnite smjesu u kalup i stavite u hladnjak. Zdenka sirni namaz stavite u posudu, dodajte suhe začine, pečeni češnjak, sitno sjeckani bosiljak, timijan i koricu limuna i izradite pjenjačom. Dodajte i žlicu maslinovog ulja. Slatko vrhnje miksajte u šlag i dodajte kiselo vrhnje. Oba vrhnja dodajte u sir i miješajte dok se ne spoji. Rasporedite kremu preko krekera i ostavite u hladnjaku da se dobro rashladi. Preko rasporedite rajčice i listove bosiljka. Pokapajte maslinovim uljem i poslužite. Ako više volite pečene verzije, u smjesu dodajte dva mala jaja i pecite na pari.

Povezani tekstovi

Buro 24/7 izbor

Napišite komentar

više