Search

Ako ovo ljeto odete u Dubrovnik, obavezno svratite u novu artisan slastičarnicu

Ako ovo ljeto odete u Dubrovnik, obavezno svratite u novu artisan slastičarnicu

Tekst: BURO.


Krenuvši od ideje o maloj tvornici sladoleda, inspiracija za koncept brenda ove slastičarnice u starogradskoj jezgri pronađena je u simpatičnoj rodi i svjetskom putniku Peppinu, liku iz pionira hrvatskog animiranog filma “Profesor Baltazar”. Nudeći internacionalnim posjetiteljima najfinije sladolede u gradu, ovaj naš dubrovački Peppino postaje, baš kao i onaj iz crtanog serijala, svojevrsnim turističkim vodičem kojeg nitko ne zaobilazi.

Ako ovo ljeto odete u Dubrovnik, obavezno svratite u novu artisan slastičarnicu (фото 1)

Interijer Peppino's slastičarnica iza kojeg stoje Marita Bonačić, Iva Hrvatin i Katarina Perić, domišljat je spoj ugođaja male tvorničke manufakture i vintage europske sladoledarne, koja isprepletenim bakrenim i rasvjetnim cijevima te primamljivim bojama i uzorcima neodoljivo poziva na putovanje u neko drugo vrijeme i prostor – u svijet tradicionalno kremastog gelata.

Ako ovo ljeto odete u Dubrovnik, obavezno svratite u novu artisan slastičarnicu (фото 2)
Ako ovo ljeto odete u Dubrovnik, obavezno svratite u novu artisan slastičarnicu (фото 3)

Postoje dvije Peppino's poslovnice od kojih svaka nudi nešto svoje – nova sladoledarna u ulici Sv. Dominika privlači znatiželjnike pogledom na žarko žuti “unutarnji vrt” koji obavija vitrinu sa sladoledima, a ona u ulici Od Puča 9 veselo nudi igru prepuštanja slatkoj sudbini – okus sladoleda za kušanje posjetitelji mogu birati upravo vrtnjom mehaničkog “kola sreće”.

Ako ovo ljeto odete u Dubrovnik, obavezno svratite u novu artisan slastičarnicu (фото 4)
Ako ovo ljeto odete u Dubrovnik, obavezno svratite u novu artisan slastičarnicu (фото 5)
Ako ovo ljeto odete u Dubrovnik, obavezno svratite u novu artisan slastičarnicu (фото 6)

Osim klasičnog gelata u više od 30 bogatih okusa, Peppino's svojim sladoljupcima nudi i Peppino's Finest – birane premium sladolede pakirane u staklenke koje se mogu ponijeti i kući. U ambalaži inspiriranoj ljetnom mediteranskom vibrom i “domaćim” načinom skladištenja tradicionalnih delicija poput džemova i arancina, Peppino's Finest je sladoled kojem je baš teško odoljeti.

Ako ovo ljeto odete u Dubrovnik, obavezno svratite u novu artisan slastičarnicu (фото 7)

Related articles

Buro 24/7 Selection

Leave a comment

više