Search

Ako vam je Martha Stewart inspiracija, voljet ćete i ove djevojke

Ako vam je Martha Stewart inspiracija, voljet ćete i ove djevojke

Tekst: BURO.


Savršeno postavljen stol, hrana koja izgleda kao da je ispala sa stranica gastro magazina, vino koje se perfektno slaže uz okuse i domaćica širokog osmijeha i besprijekornog stylinga.. Idilična slika koju rijetko tko može stvoriti kod kuće. Martha Stewart je na tom nedostižnom konceptu stvorila imperij,a onda su nastupile godine u kojima je to lifestyle savršenstvo izgubilo na cijeni. Točnije sve do sada kada nas je pandemija vratila u kuću i podsjetila da slaganje boja i tekstura za posluživanje nedjeljnog ručka ima gotovo terapeutski učinak. Nova generacija djevojaka koje su krenule Marthinim stopama dominiraju online zajednicom. Svečane večere koje su nekoć bile rezervirane samo za određene, sada su oslobođene vela ekskluzivnosti i više se insistira na tome koliko sreće i veselja može proizvesti dobra hrana koja je pri tome i dobro prezentirana. Pri tome ne teže perfekciji već pokazuju da sve može biti nepretenciozno i skroz šarmantno. Ovo su djevojke koje nas inspiriraju ovih dana.

Athena Calderone

Ako vam je Martha Stewart inspiracija, voljet ćete i ove djevojke (фото 1)
Ako vam je Martha Stewart inspiracija, voljet ćete i ove djevojke (фото 2)

Jedna od omiljenih djevojaka Instagrama, Athena, nekad izgleda kao da prelazi neku igricu u kojoj je domaćica, dizajnerica interijera, blogerica, autorica, kreativna direktorica na snimanjima za magazine. Iako ima puno toga na leđima, svemu prilazi s nekim gotovo dječjim veseljem i vješto žonglira s obvezama. U 2020. je pokrenula podcast More Than One thing u kojem priča s talentiranim ljudima koji često imaju više od jedne profesije. Eyeswoon i kao blog i kao Instagram profil su izvor beskrajne inspiracije,a predlažemo i da pogledate njene IGTV epizode na kojima često dijeli praktično znanje i pokazuje nam kako da napravimo određene stvari.

Laura Jackson

Ako vam je Martha Stewart inspiracija, voljet ćete i ove djevojke (фото 3)
Ako vam je Martha Stewart inspiracija, voljet ćete i ove djevojke (фото 4)

Laura je osnivačica koncepta Hoste koja je uspjela stvoriti posvećenu online zajednicu koja se ujedinila oko hrane i služenja iste Napravila je klub za večere i korisnicima ponudila da sudjeluju u iskustvu jela sa svrhom. Predlaže ljudima nove ideje i hranu kroz organiziranje raznovrsnih događaja. Pored toga, Hoste nudi i kutije s obrocima koje se dostavljaju do kućnih vrata, podcast Hosting with Laura Jackson, newsletter i lifestyle sadržaj na  svojoj stranici. Ove godine je u suradnji s tvrtkom Papier kreirala notese, bilježnice za recepte, kartice s imenima, jelovnike.

Ajiri Aki

Ako vam je Martha Stewart inspiracija, voljet ćete i ove djevojke (фото 5)
Ako vam je Martha Stewart inspiracija, voljet ćete i ove djevojke (фото 6)

Ajiri Aki je osnivačica male tvrtke Madame de la Maison koja se bavi prodajom i iznajmljivanjem posuđa za svečane obroke. Stvorila je zajednicu zahvaljujući talentu da nanjuši odlične vintage komade posuđa , a nudi i dostavu širom svijeta. Biznis je procvjetao i magazini njenu stranicu sada nazivaju Rent the Runway u svijetu postavljanju stola. Pored posuđa nudi i lanene stolnjake, svečani escajg, tacne i kible. Točnije sve što vam je potrebno da oborite s nogu goste koje ste pozvali u svoj dom.

Skye McAlpine

Ako vam je Martha Stewart inspiracija, voljet ćete i ove djevojke (фото 7)
Ako vam je Martha Stewart inspiracija, voljet ćete i ove djevojke (фото 8)

Skye McAlpine je kolumnistica magazina The Sunday Times gdje je stekla vjernu publiku koja prati njene gastro i interijerske preporuke, kako u novinama tako i na njezinom Instagram profilu. Autorica je dvije zbirke recepata, od kojih je jednu izdala ove godine. „A table for Friends: The Art of Cooking for Two or Twenty“ nije samo knjiga, nego i mini kolekcija posuđa, salveta i escajga koje je osmislila za američki brend Anthropologie. Njezina misija je da demistificira proces pozivanja prijatelja na večeru i da pokaže kako sve može biti jako jednostavno. Iz tog razloga je otvorila kuhinju i bilježila svaki korak kamerom kako bi sve pokazala u praksi. Pored recepata, u svojoj drugoj zbirci je uključila i sadržaj poput onog koji vam objašnjava kako se snaći s malom pećnicom i kako se kasnije u tom malom prostoru izboriti s posuđem. Ona je u stvari super efikasna prijateljica kakvu nikad nismo imali.

Related articles

Buro 24/7 Selection

Leave a comment

više