Traži

Australski restoran kojeg obožavaju zvijezde

Australski restoran kojeg obožavaju zvijezde

Mr. Wong


Fotografija: PR

Inspiracija Kinom na moderan način

Mr. Wong jedan je od predstavnika cool gastro scene australske metropole i omiljena destinacija brojnih zvijezda poput Kim Kardashian i Kanye Westa koji ovdje rado svraćaju na večeru kada vrijeme provode u Sydneyu. Tajna ovog restorana je u savršenom spoju tradicije i suvremenog pogleda na svijet. Idealno je mjesto za brzinski dnevni ručak ili elegantne večere s prizvukom dvadesetih godina prošlog stoljeća.

Ideja vodilja prilikom uređenja interijera bio je kolonijalni Hong Kong prije revolucije. Bezvremenski detalji poput drvenog poda, ‘francuske' stolice od bambusa i stropni ventilatori koji se u filmovima uvijek sporo okreću, mali su homage klasičnim kineskim utjecajima te su vješto upakirani u modernu gastro destinaciju. Stara industrijska hala sa zidom od cigle i visokim stropovima savršen je dom kineskoj tradiciji.

Na zidovima tradicionalni ukrasni tanjuri, u kutu atmosferične svjetiljke i komode te pokoja masivna izblijedjela ilustracija nacrtana na cigli. Sa svojih čak 240 sjedećih mjesta Mr. Wong spada u velike restorane koji svojim originalnim kantonskim jelovnikom može zadovoljiti sve ljubitelje azijske kuhinje, i to s izborom od čak preko 60 jela.

Majstori kuhinje Eric Kohn i Dan Hong već su proglašeni gastro zvijezdama koji na primamljiv način serviraju kineske specijalitete poput dim suma, rakova i ribe na mnogo načina te različite vrste mesa sa roštilja, a majstori su i u klasičnom kineskom pohanom sladoledu. Tradicionalni jelovnik prati odlična vinska lista sastavljena po izboru vrhunskih enologa.

Stoga, ukoliko vas put nanese u Sydney, svratite u restoran Mr. Wong i osjetite dašak inspirativne Kine na jako cool način.

Povezani tekstovi

Buro 24/7 izbor