Search

Australski restoran kojeg obožavaju zvijezde

Australski restoran kojeg obožavaju zvijezde

Mr. Wong


Image: PR

Inspiracija Kinom na moderan način

Mr. Wong jedan je od predstavnika cool gastro scene australske metropole i omiljena destinacija brojnih zvijezda poput Kim Kardashian i Kanye Westa koji ovdje rado svraćaju na večeru kada vrijeme provode u Sydneyu. Tajna ovog restorana je u savršenom spoju tradicije i suvremenog pogleda na svijet. Idealno je mjesto za brzinski dnevni ručak ili elegantne večere s prizvukom dvadesetih godina prošlog stoljeća.

Ideja vodilja prilikom uređenja interijera bio je kolonijalni Hong Kong prije revolucije. Bezvremenski detalji poput drvenog poda, ‘francuske' stolice od bambusa i stropni ventilatori koji se u filmovima uvijek sporo okreću, mali su homage klasičnim kineskim utjecajima te su vješto upakirani u modernu gastro destinaciju. Stara industrijska hala sa zidom od cigle i visokim stropovima savršen je dom kineskoj tradiciji.

Australski restoran kojeg obožavaju zvijezde (фото 1)

Australski restoran kojeg obožavaju zvijezde (фото 2)

Na zidovima tradicionalni ukrasni tanjuri, u kutu atmosferične svjetiljke i komode te pokoja masivna izblijedjela ilustracija nacrtana na cigli. Sa svojih čak 240 sjedećih mjesta Mr. Wong spada u velike restorane koji svojim originalnim kantonskim jelovnikom može zadovoljiti sve ljubitelje azijske kuhinje, i to s izborom od čak preko 60 jela.

Australski restoran kojeg obožavaju zvijezde (фото 3)

Majstori kuhinje Eric Kohn i Dan Hong već su proglašeni gastro zvijezdama koji na primamljiv način serviraju kineske specijalitete poput dim suma, rakova i ribe na mnogo načina te različite vrste mesa sa roštilja, a majstori su i u klasičnom kineskom pohanom sladoledu. Tradicionalni jelovnik prati odlična vinska lista sastavljena po izboru vrhunskih enologa.

Stoga, ukoliko vas put nanese u Sydney, svratite u restoran Mr. Wong i osjetite dašak inspirativne Kine na jako cool način.

Australski restoran kojeg obožavaju zvijezde (фото 4)

Australski restoran kojeg obožavaju zvijezde (фото 5)

Australski restoran kojeg obožavaju zvijezde (фото 6)

Australski restoran kojeg obožavaju zvijezde (фото 7)

Australski restoran kojeg obožavaju zvijezde (фото 8)

Australski restoran kojeg obožavaju zvijezde (фото 9)

Related articles

Buro 24/7 Selection

više