Search

Azijski restoran u Beogradu koji morate posjetiti

Azijski restoran u Beogradu koji morate posjetiti

Sakura

A.P.


Image: PR

Beogradska gastro scena od lipnja je bogatija za vrhunski azijski restoran Sakura

Ovo 'it' mjesto u Beogradu smješteno na adresi Karađorđeva 2-4 ime je dobilo po japanskoj i kineskoj riječi za trešnjin cvijet koja simbolizira vječnu ljepotu. Svečano otvorenje upriličeno je 18. lipnja uz ekskluzivan party na kojem je uzvanike zabavljala francuska jazz pjevačica Camille Barbillon uz podršku inozemnih i domaćih DJ-a. Sakura se ponosi bogatim jelovnikom na kojem se mogu pronaći tradicionalna azijska jela iz Japana, Kine, Vijetnama, Tajlanda i Koreje, ali pripravljena na moderan način pod kuharskom palicom chefa Roya Villalobosa, priznatog znalca azijske kuhinje koji je svoje znanje brusio u suradnji s eminentnim svjetskim chefovima.

Sakura

Ovdje tako možete kušati sushi, tajlandski zeleni curry, kinesku slatko-kiselu svinjetinu, pečenu rižinu tjesteninu, carpaccio Jakobovih kapica, svježe meso s granitom od japanske limete, soja sosa i ikrom od lososa, brancin "usuzukuri", kao i crnog bakalara iz japanskog mora. Kao poseban specijalitet iz Sakare ističu sladoled od zelenog čaja.

Sakura

Za uređenje interijera zaslužan je stručni tim predvođen nizozemskim arhitekom Ronaldom Van Barlesselarom koji je želio kreirati hram spektakularne gastronomije koji odiše stilom i luksuzom. Njegove ideje u djelo su sproveli kreativci iz studija ASK Design. Konačan rezultat je moderan ambijent u kojem se isprepliću tradicionalni elementi i industrijski dizajn.

Sakura

Ljubitelje finih vina i alkoholnih pića Sakura neće razočarati svojom doista bogatom ponudom. Naime, Sakura ima vinski podrum u kojem se čuva preko 1500 boca biranih svjetskih vina, a za ljubitelje koktela tu je i bogata karta s najpoznatijim svjetskim koktelima.

sakura

Sakura

Sakura

Related articles

Buro 24/7 Selection

više