Search

Büro 24/7 izbor: najbolje neobične slastice koje možete probati u Zagrebu

Büro 24/7 izbor: najbolje neobične slastice koje možete probati u Zagrebu

Probali smo i oduševili smo se!

Tekst: E.G.

Image: Facebook,
Instagram,
Mr Holmes Bakehouse

Dosta vam je uvijek istih kolača i torti? Želite probati nešto potpuno originalno i drugačije? Ovo su adrese koje trebate posjetiti!

Zagreb je prije nekoliko godina doživio svojevrsni "boom" kad je u pitanju ugostiteljska ponuda. Grad su preplavili street food koncepti, originalni okusi i teksture, a odjednom je postalo teško odabrati samo jedno mjesto za ručak ili večeru. Na našu veliku sreću, taj trend nije nestao. Upravo suprotno, i dalje svjedočimo novim i svježim pojavama na gastronomskoj sceni. Dobar primjer toga je bio i zagrebački Advent, koji iz godine u godinu postaje sve bolji i ambiciozniji. Ondje smo kušali neke iznenađujuće ukusne slastice koje su nas potaknule da provjerimo ponudu neobičnih deserata u gradu. Ako volite slatko i cijenite inovativnost, u nastavku provjerite opcije koje vas sigurno neće razočarati. 

Trdelnik

Tradicionalnu češku slasticu ste odavno mogli kušati i van granica te zemlje, a posebno nas veseli da je sad dostupna i u Zagrebu. Radi se o tijestu u obliku tuljca koje miriše neodoljivo. Cimet, vanilija i karamelizirani šećer čine osnovu, a svoj trdelnik možete dodatno napuniti marmeladom, čokoladom ili nečim trećim- granica nema! Adresa na kojoj možete probati trdelnik je Masarykova ulica 19, u istoimenom objektu.

Büro 24/7 izbor: najbolje neobične slastice koje možete probati u Zagrebu (фото 1)

Fritula by Robert Hromalić

Ako postoji jedno jelo koje je obilježilo ovogodišnji Advent u Zagrebu, onda je to fritula Roberta Hromalića koja se mogla kušati na kućici restorana Time. Većina onih koji su je probali su imali samo riječi hvale, zbog čega se znalo stajati u redu i čekati po više od pola sata. Razlog? Robert Hromalić je napravio tijesto aromatizirano cimetom, kardamomom, zvjezdastim anisom i klinčićem, te ga napunio pečenim jabukama i vrućom kremom od vanilije. Za sve one koji je još nisu probali, to mogu učiniti u 50 A Burger & Champagne Baru, u Vlaškoj 17.

Büro 24/7 izbor: najbolje neobične slastice koje možete probati u Zagrebu (фото 2)

Cruffin

Ljubitelji slatkog će u pravilu teško odoljeti sočnom muffinu croissantu. Možete li zamisliti kako bi tek izgledala njihova kombinacija? Naime, u pitanju je hibrid koji spaja ove dvije pekarske slastice u jednu iz koje proizlazi sočno, hrskavo i neodoljivo slatko iskustvo koje se, srećom, može probati i kod nas. Gdje? U jednoj od naših omiljenih pekarnica, Korica, na adresi Preradovićeva 39.

Büro 24/7 izbor: najbolje neobične slastice koje možete probati u Zagrebu (фото 3)

Choco Chilli štrukle

Koliko god voljeli kušati strane specijalitete i nove okuse, ne možemo poreći da nas jednako ne mame i tradicionalni hrvatski specijaliteti. Tko može ostati ravnodušan na tople servirane štrukle? Volimo ih u slatkim i slanim varijantama, a za ovu smo priliku odlučili izdvojiti one s čokoladom i chillijem. Pojavljuju se kao dio posebne ponude zagrebačkog La Štruka u Skalinskoj ulici i nema ih u stalnoj ponudi, ali doznali smo kako će se i nadalje periodično pojavljivati.

Related articles

Buro 24/7 Selection

više