Traži

Büro 24/7 izbor: najbolji kvartovski restorani u Zagrebu

Büro 24/7 izbor: najbolji kvartovski restorani u Zagrebu

I zašto ih trebate posjetiti

Tekst: E.G.


Fotografija: PR,
Facebook,
arhiva

Odabrali smo pet restorana van zagrebačkog centra u koje se svakako isplati zaputiti!

Zagrebačka gastronomska scena se u posljednjih nekoliko godina počela značajnije razvijati. Dobili smo cijeli niz etničkih restorana, street food koncepata, restorana visoke klase, kao i pristupačnih bistroa za brzi ručak ili večeru. Ono što nas posebno veseli jest činjenica da takvi objekti više nisu locirani u strogom centru grada, odnosno da i mnogi drugi zagrebački kvartovi imaju restorane koji nude kvalitetne obroke. Potpuno smo sigurni da će se njihov broj nastavljati povećavati, a zasad izdvajamo one koje smo probali i koji su nam se baš svaki put svidjeli. 

Ab Ovo Bistro&Bar (Bukovačka cesta 27)

Smješten tik do jednog od ulaza u park Maksimir, ovaj je bistro mnogo više od onog što biste očekivali na lokaciji koja je najpoznatija kafićima. Gostima se svaki dan nudi nekoliko dnevnih jela koje chef Filip Horvat spravlja ovisno o dostupnosti sastojaka, a kuhinja je ovdje uvijek na visokoj razini. Ako ste slučajno u nedoumici što probati, savjetujemo vam da šansu date njihovom odličnom rižotu s biftekom.

Büro 24/7 izbor: najbolji kvartovski restorani u Zagrebu (фото 1)

Bistro Šalša (Kostelska 11)

O tome koliko je ovaj bistro dobar i kvalitetan, možda najbolje govori podatak da se zbog njega ljudi iz svih dijelova grada odlučuju zaputiti na Trešnjevku. Ponuda je podijeljena na dnevni i popodnevni meni - dnevni meni podrazumijeva kuhana jela koja nas uvijek iznenade svojom kreativnošću (i vrlo povoljnim cijenama!), dok u popodnevnoj možete probati odlične burgere od ramsteka, tortilje, falafel ili rebarca.

Büro 24/7 izbor: najbolji kvartovski restorani u Zagrebu (фото 2)

Rougemarin (Frana Folnegovića 10)

Ovaj se restoran iz godine u godinu nastavlja truditi i poboljšati svoju ponudu. Rougemarin je prvotno bio zamišljen kao mjesto za kvalitetne i maštovite burgere, poput onih s dodatkom kokica, chilli vlakana, kokosovog mlijeka i curryja i još mnogo drugih. Od tada do sada, mnogo se toga promijenilo, pa tako svaki mjesec možete kušati novi meni s raskošnim kreacijama koje odgovaraju sezoni u kojoj se služe. I da, Rougemarin nitko ne može napustiti gladan!

Büro 24/7 izbor: najbolji kvartovski restorani u Zagrebu (фото 3)

Savica Casual Urban Eatery (Lastovska 38)

Ovdje je riječ o jednom od novijih mjesta u Zagrebu, koji je u kratkom roku osvojio naklonost publike, i to ne samo onih koji žive na Savici. Najveći adut ovog restorana je svakako maštovita ponuda dnevnih i à la carte jela koja nude izvrsnu vrijednost za novac, kao i ljubazno osoblje koje uvijek nudi sugestije i savjete. Iako posluju tek nekoliko mjeseci, nedavno su predstavili i novi jelovnik koji jedva čekamo probati.

Büro 24/7 izbor: najbolji kvartovski restorani u Zagrebu (фото 4)

El Toro (Filipa Grabovca 1)

Iako će ovaj restoran mnogi povezati s noćnim izlascima i zabavom koja traje do sitnih jutarnjih sati, istina je da je on i mnogo više od toga. Nedavno smo bili na predstavljanju novog jelovnika i jednoglasno smo se složili kako chef Mario Mihelj nikad nije kuhao bolje. Kušajte jedno od mnogih jela Latinske Amerike u njegovoj specifičnoj interpretacije, a mi sugeriramo ceviche od kozica i punjenu prepelicu. 

Büro 24/7 izbor: najbolji kvartovski restorani u Zagrebu (фото 5)

Povezani tekstovi

Buro 24/7 izbor

Napišite komentar

više