Search

Büro 24/7 izbor: top 5 jela s najpopularnijeg gastro festivala u gradu

Büro 24/7 izbor: top 5 jela s najpopularnijeg gastro festivala u gradu

Posjetili smo "Foodballerku"

Tekst: E.G.


Image: Pr

Mislimo kako sada već sa sigurnošću možemo reći da Zagrepčani mogu računati na gastronomske festivale u centru grada, i to u nekim pravilnim razmacima. Ipak, kao što je svima vrlo dobro poznato, poanta nikad nije u kvantiteti, već u kvaliteti. Upravo iz toga razloga nam je još i draže ustvrditi kako je festival Foodballerka, odnosno projekt koji spaja ljubav prema hrani i nogometu, još jedan pozitivan primjer na koji smo ovih dana naišli. Organizacija je na izrazito visokom nivou, što ćete shvatiti već nakon kratke šetnje po Strossmayerovom trgu. Posebno su nas oduševili drveni tanjurići i pribor za jelo, kao i sanitarni čvorovi u koje vam neće biti problem ući, a na odmet nije spomenuti ni kućicu za dojilje i previjanje. Sve u svemu, palac gore za trud ekipi! Međutim, prvenstveni razlog našeg dolaska na festival je bio pronalazak najboljeg od najboljeg kad je u pitanju ponuda hrane. Imena ugostitelja su zvučna, jela maštovita, u cijelu priču su se uključili i kokteli, a na kraju vam možemo samo reći kako ćete hranu ovdje morati dolaziti kušati u nekoliko navrata, budući da sve ono što trebate probati ne možete probati odjednom. Izbor nije bio nimalo lak, ali smo se na kraju složili da nas je najviše oduševilo ovih 5 jela:

Ronaldo's Roast Beef, Good Food

Oni koji su hranu na Foodballerki probali prije nas su nas već "upozorili" na ovaj sendvič, uglavnom se slažući oko toga kako je riječ o pravoj senzaciji. Priznajemo, bili smo pomalo skeptični. Good Food volimo zbog salata i drugih zdravih opcija, ali punokrvni roast beef sendvič ondje ne bismo tražili. Baguette iz pekarnice Korica, spomenuto meso, chimichurri umak i 30 začina koje nam, usprkos našem preklinjanju, nisu željeli otkriti, čine kombinaciju koja nas je ostavila bez teksta. 

Büro 24/7 izbor: top 5 jela s najpopularnijeg gastro festivala u gradu (фото 1)

Grandpa’s Pork Neck Sandwich, 50 Burger And Champagne Bar

Za slučaj da na festival dolazite jako gladni, zaputiti se do štanda ove uvijek nasmijane i vesele ekipe. Grandpa’s Pork Neck Sandwich, kao što mu samo ime govori, donosi kombinaciju grillanog svinjskog vrata, coleslaw salate, domaće chilli majoneze i jaja na oko, a sve skupa je nevjerojatno slasno i drugačije od onog na što smo navikli. Ako se odlučite i na neki od njihovih signature koktela, doživljaj će sigurno biti još bolji!

Büro 24/7 izbor: top 5 jela s najpopularnijeg gastro festivala u gradu (фото 2)

Beef tortilja, El Toro

Riječ je o jednom najpopularnijem jelu ovog festivala, a kad smo ga probali smo doznali i zašto. Meso je savršeno mekano, nudit će vam se cijeli niz fenomenalnih dodataka, poput cheddar sira, coleslaw salate, jalapeño papričica te umaka poput onog od jogurta i tahinija. Ako ne želite previše riskirati, a želite jesti nešto stvarno ugodno nepcu, s ovim jelom nećete pogriješiti.

Büro 24/7 izbor: top 5 jela s najpopularnijeg gastro festivala u gradu (фото 3)

Focaccia, Haustor Haus

Jednoglasno smo se složili kako je ovdje riječ o savršenom jelu "s nogu", uz kakvo pivo ili vino. Sama focaccia je bila jako fina, sastav raskošan i maštovit, a posebno nas je iznenadio dodatak zelenih salata s krumpirom koji sve skupa podiže na neku drugu razinu. Apsolutna preporuka!

Büro 24/7 izbor: top 5 jela s najpopularnijeg gastro festivala u gradu (фото 4)

Pašticada u lepinji, T&T

Ekipa koja nam je tijekom Adventa ponudila slavnu sarmu u pecivu, sad predstavlja varijantu pašticade u lepinji ili hambi pecivu. I ovom se jelu naveliko priča, a mi smo ga, naravno, morali kušati. Za početak, savjetujemo vam da u svakom slučaju odaberete opciju lepinje, budući da pecivo "proguta" velik dio inače jako finih slatkastih aroma. Svi smo se složili kako je riječ o zanimljivom i ukusnom jelu koje ćemo ponovno doći probati, uz želju da u nekoj sljedećoj prilici u sendvič stave i nešto umaka od pašticade.

*Napomena: Nismo se intenzivno bavili kušanjem slatkih jela, ali i mi moramo izdvojiti novu varijantu fritule koju možete pronaći na Time kućici, a koju potpisuje Robert Hromalić. Jagoda, vanilija i menta čine dobitnu kombinaciju koja nas je osvojila na prvi zalogaj i zaista bi bila šteta posjetiti festival, a ne kušati ovu savršenu slasticu. Isto tako, uglavnom nismo kušali vegetarijanske opcije, ali Rougemarinov falafel nam se čini kao vrlo solidna preporuka. 

Related articles

Buro 24/7 Selection

Leave a comment

više