Search

Büro 24/7 izbor: top 5 mjesta za brzi ručak u Zagrebu

Büro 24/7 izbor: top 5 mjesta za brzi ručak u Zagrebu

Gdje se zaputiti?

Tekst: E.G.


Image: Facebook,
Instagram,
PR,
Unsplash

Na našu veliku sreću, zagrebačka gastronomska scena se ne prestaje razvijati, a ovo su mjesta koja smo odabrali kao sjajne opcije za brzi ručak...

Ako ste i vi među onima koji su se nebrojeno puta našli u situaciji u kojoj želite negdje ručati, a nemate previše vremena, ovaj bi vas članak mogao zanimati. Naravno, mnogi će se uvijek odlučiti za odlazak u pekarnicu ili kakav restoran brze hrane i ručak pojesti kroz desetak minuta, ali znamo da u tom slučaju ne govorimo o kvalitetnim ni zdravim obrocima. I dok je još prije samo nekoliko godina bilo relativno teško pronaći restorane ili bistroe s ukusnim, zdravim i cjenovno prihvatljivim varijantama, danas ih ima u izobilju i zbog toga nam je jako drago! Stoga, kad se sljedeći put nađete u navedenoj situaciji, ne morate previše razmišljati. Jednostavno se zaputite u jednu od niže navedenih adresa. 

Duck Fast Bistro

Smješten u ulici Nikole Tesle na broju 17, ovaj bistro ne prestaje plijeniti pažnju otkako se otvorio. Radi se o relativno novom mjestu u centru grada, u kojem se redovito traži mjesto više. Jelovnik za ručak je koncipiran prema sezonski dostupnim namirnicama, jela se učestalo mijenjaju, a cijene su vrlo korektne. No, kad govorimo o Ducku, moramo spomenuti i koncept koji pozdravlja opuštenost i dijeljenje hrane s ljudima s kojima ručate - atmosfera je uvijek izrazito dobra!

Büro 24/7 izbor: top 5 mjesta za brzi ručak u Zagrebu (фото 1)

RougeMarin City

Ako spadate u obožavatelje restorana RougeMarin u ulici Frana Folnegovićeva, nedavno su vas razveselile lijepe vijesti. Naime, koliko god nam je žao što restoran Xató više ne postoji, moramo priznati da je dobio sjajnu alternativu - Rougemarin u centru grada, na adresi Petrinjska 2. Ondje ćete pronaći dnevna jela, kao i ona stalna, i bez straha možete u njima uvijek uživati, znajući da su kvaliteta i usluga na razini.

Büro 24/7 izbor: top 5 mjesta za brzi ručak u Zagrebu (фото 2)

Umami

Ovo je dobro poznato mjesto svim zaljubljenicima u azijsku kuhinju, a možete ga pronaći na adresama Skalinska 3 i Horvaćanska 75. U ponudi se nalaze zanimljiva jela poput pilećeg curryja s kokosovim mlijekom, vegetarijanski rezanci, katsu piletina i gyoze, a možete nam vjerovati na riječ da se nećete razočarati, neovisno o tome što odaberete!

Büro 24/7 izbor: top 5 mjesta za brzi ručak u Zagrebu (фото 3)

Bistro Šalša

O tome koliko je ovaj bistro dobar i kvalitetan, možda najbolje govori podataka da se zbog njega ljudi iz svih dijelova grada odlučuju zaputiti na Trešnjevku. Nalazi se u Kostelskoj ulici 11, a ponuda je podijeljena na dnevni i popodnevni meni. Dnevni meni podrazumijeva kuhana jela koja nas uvijek iznenade svojom kreativnošću (i vrlo povoljnim cijenama!), dok u popodnevnoj možete probati odlične burgere od ramsteka, tortilje, falafel ili rebarca.

Büro 24/7 izbor: top 5 mjesta za brzi ručak u Zagrebu (фото 4)

Otto i Frank

Nanese li vas put u Tkalčićevu ulicu, zaustavite se kod broja 20. Bilo da želite probati ukusan doručak ili brzi ručak, Otto i Frank vas neće razočarati. Svoju kuhinju opisuju kao spoj domaćeg i suvremenog, a ovisno o tome kako ste raspoloženi, možete kušati svježa dnevna jela ili pak ona koja su dio trajne ponude. 

@jure_gregov

Related articles

Buro 24/7 Selection

više