Search

Büro 24/7 vodič: Gdje u Rijeci otići na tapas?

Büro 24/7 vodič: Gdje u Rijeci otići na tapas?

Bar Bar, Conca D'oro, Tapas bar Pet Jedan


Image: Promo,
Ber Bar (Ivan Vranjić)

Pojam tapas smo već sigurno svi apsolvirali, ali nije naodmet ponoviti kako je to skupno ime za različite vrste hladnih ili toplih predjela u španjolskoj kuhinji

Slasne zalogaje uz čašu dobrog vina nikad ne možemo odbiti, a idealna klopa za takvu prigodu je španjolski tapas. Sigurno ste svi barem jednom posjetili tapas bar, kod kuće ili u inozemstvu. U moru restorana i street food mjesta koja su sve više popularnija i kod nas, često zaboravimo na barove koji u svojoj ponudi imaju tapas jela. Nanjušili smo i isprobali mjesta koja možete posjetiti u Rijeci. Bar Bar i Conca D'oro već su dobro poznata mjesta, a centar grada je odnedavno bogatiji za novi tapas bar simpatičnog imena Pet Jedan. 

Tapas bar Pet Jedan (Riva 14)

Tapas bar Pet Jedan otvoren je tek koji mjesec, a već je postao omiljeno mjesto u gradu. Smjestio se na adresi Riva 14, poznatijoj kao "riječkoj obali, a glavna ideja je bila ta da radi kao cjelodnevni lokal i jedini je koji se može istaknuti s radnim vremenom kuhinje, što znači da u slasnim zalogajima možete uživati sve do 1 ujutro. Pored jutarnje kave i velike ponude raznih omleta idealnih za doručak ili brunch, gastro ponuda je jako zanimljiva. Morski meni uglavnom čine salata od hobotnice, riba s povrćem, kozice s palentom i srdelice u sezamu, dok u mesnom meniju možete pronaći carpaccio, mini ombul se sirom i povrćem i slasne kobasice s povrćem. Dnevni jelovnici su i više nego obećavajući, a večeri su zamišljene uz unplugged glazbu i razne DJ-eve. Ovim mjestom gastro ponuda Rijeke dobila je lijepo osvježenje.

Büro 24/7 vodič: Gdje u Rijeci otići na tapas? (фото 1)

Bar Bar (Pod Kaštelom 3)

Svjež i zanimljiv koncept koji je Rijeci ponudio Bar Bar vrlo brzo prihvatili su svi Riječani i ulica Pod Kaštelom se preko noći probudila. Dobra glazba, ugodna atmosfera i najbolji tatarski biftek u gradu, dovoljan su razlog što ovo mjesto posjećujemo uvijek kada smo u Rijeci. Pored tatarskog bifteka na svojem meniju imaju i tatarski od ribe (losos, palamida, tuna), nekoliko vrsta bruschetta od mesa, ribe i povrća, te panine sa sirom, kobasicom, pancetom ili ribom. Tu su neizostavne tortilje koje su odlične, kao i rolice s raznim punjenjem. Za društvo su idealne plate Nabadalica i plata Mastilica čiji vam sadržaj nećemo otkriti već ćemo vam samo zagolicati maštu. Bar Bar je mjesto koje u potpunosti opravdava mali gastro kutak koji nudi puno više od toga. 

Büro 24/7 vodič: Gdje u Rijeci otići na tapas? (фото 2)

Conca d'Oro (Kružna ulica 12)

Šarmantno uređen prostor sa zanimljivom i modernom gastro ponudom sigurno je Conca d'Oro - gastro priča ugostiteljskog poduzetnika Zorana Maržića i kuhara Andreja Barbierija, koji su zajednički stvorili ugodan bistro koji Riječani obožavaju. Na povijesnoj lokaciji restorana Zlatne školjke, odnosno Conca d'Oro možete omastiti brk menijem koji se često mijenja, ovisno o sezonskim namirnicama. Tako uvijek tamo možete pronaći nešto novo, a mozzarella di bufala s bosiljkom, pomodorinima, pinjolima i prženim orasima je fantastična kao i gregada od raže s timijanom i povrćem. Odličan izbor vina omogućuje vam da savršeno sljubite hranu i piće što je sama ideja ovog gastro koncepta kojeg volimo.

Büro 24/7 vodič: Gdje u Rijeci otići na tapas? (фото 3)

Büro 24/7 vodič: Gdje u Rijeci otići na tapas? (фото 4)

Related articles

Buro 24/7 Selection

više