Search

B35 je zagrebački restoran koji trebate upisati na listu želja

B35 je zagrebački restoran koji trebate upisati na listu želja

Ukusna hrana i divan ambijent

Tekst: A.P.


Image: John Pavlish

Jučer je predstavljen proljetni meni novog zagrebačkog restorana B35, koji će siguro postati omiljena adresa ljubiteljima finih zalogaja i vrhunskih koktela

Ovaj novi fine dining restoran smješten je pod okriljem svima poznatog Baltazara (Nova Ves 4) te mu i samo ime vuče inspiraciju iz 35-godišnje tradicije koju Baltazar uživa među zagrebačkim hedonistima. Baltazar ovim potezom polako, ali sigurno postaje pravi restoranski kompleks s raznovrsnom ponudom koja će zadovoljiti svačiji ukus. Na jednom mjestu tako se nalazi nekoliko različitih gastronomskih ponuda s naglaskom na nov i svježi B35 koji se može podičiti vjerojatno najboljim koktelima u gradu iza kojih stoji, kritičarima i publici omiljeni barmen Roman Rabik.

B35

Chef Filip Popović kreirao je meni koji je svojevrsna posveta svim okusima Hrvatske s naglaskom na mediteransku kuhinju koja ujedno pruža i najviše mogućnosti za različite kombinacije okusa i tekstura. Važno je za napomenuti kako se ovdje koriste isključivo svježe namirnice koje dolaze iz vrta restorana Baltazar koji se nalazi u Ivanić Gradu. U ponudi su dva degustacijska menija, a na samoj prezentaciji je posebno naglašeno da je ultimativni cilj sljubljivanje hrane s koktelima. Iako je sam Baltazar poznat po svojoj vinskoj karti, B35 je okrenuo svoju filozofiju k modernijem pristupu te ovdje kokteli vode glavnu riječ. To ne znači da će posjetitelji restorana biti uskraćeni za enološke užitke. Ponuda vina je također raznovrsna, ali se koncept restorana ne oslanja na nju.

B35

Chef Popović je jučerašnju degustaciju otvorio s ukusnom fritajom koja svojim okusima u ustima neodoljivo podsjeća na prelijepu Istru. Domaći sir, pršut, poširano domaće žuto jaje i mrvice tostiranog kruha odličan su spoj u tanjuru koji će vam probuditi apetit za ono što dolazi. Kao toplo predjelo poslužen je brodet od vongola, fine riže piemonte i paškog sira, hrena i domaće šalše. Glavno jelo je slatki oslić pečen na koži, poširana mlada blitva sa cikorijom, bbq cikla, kisela cikla i pileći juice. Kao desert chef predlaže beskrajno ukusan creme brule od jagode. Prostor je intiman s tek 27 sjedećih mjesta, a za interijer je zaslužan Christian Rendulić, arhitekt koji stoji iza najpoznatijih gradskih okupljališta.

B35

Related articles

Buro 24/7 Selection

više