Search

Badnjak u Zagrebu: Znamo koja tri restorana ovog Badnjaka spremaju najfinije riblje delicije

Badnjak u Zagrebu: Znamo koja tri restorana ovog Badnjaka spremaju najfinije riblje delicije

Sutra na meniju

Tekst: Lidija Lončarić


Image: Unsplash

Želite li se ovog Badnjaka počastiti kakvim zbilja dobrim tanjurom ili pak jednostavno još malo pričekati s ulaskom u kuhinju koji nikada ne završava, imamo za vas sjajnu ideju. Naime, neki od najpoznatijih zagrebačkih restorana za Badnjak vam pripremaju prave riblje gozbe i najfinije blagdanske okuse. Donosimo vam tri najbolja odabira.

Beštija

Prvi na našem popisu našao se restoran Beštija u zagrebačkoj Masarykovoj ulici. Gostima na Badnjak nude više nego primamljiva jela, a samo neka od njih su riblja juha sa slanutkom i blitvom, marinirana palamida u kombinaciji s focacciom i povrćem, brudet i riba sa žara. Zbog neobičnog i šarmantno uređenog prostora, vjerujemo kako biste na ovom mjestu mogli proslaviti jedan sasvim drugačiji Badnjak, a takvi se, i sami dobro znamo, pamte zauvijek. Restoran Beštija na Badnjak bit će otvoren do 17 sati.

Haustor Haus

Ekipa iz Haustor Hausa svoj badnjački meni najavila je putem Instagram storyja, a i među njihovim se specijalitetima nalaze omiljena riblja jela u sasvim novom ruhu. U Haustor Hausu tako vas 24. prosinca čeka pašteta od bakalara sa svježim sourdough kruhom, njoki s tri vrste buče i dimljenom pastrvom, juha od krumpira i češnjaka te salata s kozicama u tempuri, brancin, rižoto s palamidom, fiš paprikaš i trlje sa slanutkom, a za desert tu su štrudla od jabuke te kolač od rogača, maka, čokolade i mandarina. Pitate li nas, zvuči kao idealan predbožićni ručak, a isprobati ga također možete do 17 sati kada se Haustor Haus, baš kao i Beštija, zatvara.

Zinfandel's Esplanade Zagreb

Hotel Esplanade i restoran Zinfandel's i ove su godine pripremili pravi spektakl za nepce na sam Badnjak. Tako vas u utorak u najljepšem zagrebačkom hotelu čekaju jedinstveni zimski okusi u opuštenom blagdanskom ozračju, a to, jednostavnije rečeno, znači čak nekoliko jela koja bi vas mogla oduševiti već na prvu. Tu su prženi inćuni u marinadi od maslinovog ulja i octa uz focacciu s ružmarinom, tartar od brancina, jastučići punjeni dimljenim bakalarom, zapečena hobotnica i biskvit od cimeta s marmeladom od jabuka te mousseom od vanilije i tonke. Zvuči li vam sve ovo, baš kao nama, i više nego ukusno, više informacija možete potražiti na službenoj stranici Esplanade Zagreb.

Related articles

Buro 24/7 Selection

Leave a comment

više