Search

Barba je novo cool mjesto u Dubrovniku

Barba je novo cool mjesto u Dubrovniku

Morske delicije u fast food izvedbi

Image: PR

Barba je zamišljeno kao mjesto za morsku, jednostavnu, brzu dobru hranu i domaću atmosferu.

Barba je projekt kojem je zadatak bio na suvremen način prenijeti domaće i autohtono - ukratko dalmatinski, ali s dozom originalnosti u trenutnoj ponudi. Činjenica da je ovo prvi restoran brze hrane s plodovima mora u Dubrovniku čini ovo mjesto baš takvim.

Barba je novo cool mjesto u Dubrovniku (фото 1)

Ovdje je za sve što se nalazi na meniju bitno da je prije domaćeg maslinovog ulja plivalo u jadranskom moru. Ovdje možete isprobati odlične sendviče od tune, lososa te hobotnice s mascarponeom, zatim svježe salate sa škampima i parmezanom, od sipe s nektarinama i kozicama s rikolom su također nezaobilazne. Hamburgeri dolaze u kombinaciji s hobotnicom, a pizze s plodovima mora, a na meniju su i pržene lignje, sitna riba i kozice u tempuri. Barba se nalazi u staroj gradskoj jezgri, točnije u Boškovićevoj 5.

Barba je novo cool mjesto u Dubrovniku (фото 2)

Za osmišljavanje brenda i interijera Barbe zaslužna je produkt dizajnerica Marita Bonačić, uz pomoć grafičkog dvojca Nigoevic&Pomykalo. A simpatičan naziv ovog mjesta inspiriran je različitim značenjima riječi Barba koje postoji kao uvaženo prezime, a na španjolskom, portugalskom i talijanskom može se prevesti kao brada, u nekim narječjima i kao stric ili ujak, a dalmatinske duše su to preuzele kao naziv za gospodina u najboljim godinama. Na samom jugu, gdje je ovaj barba spustio sidro, u žargonu stoji i kao naziv za kapetana pomorskog.

Barba je novo cool mjesto u Dubrovniku (фото 3)

Barba je novo cool mjesto u Dubrovniku (фото 4)

Barba je novo cool mjesto u Dubrovniku (фото 5)

Barba je novo cool mjesto u Dubrovniku (фото 6)

Barba je novo cool mjesto u Dubrovniku (фото 7)

Related articles

Buro 24/7 Selection

više