Traži

Beograd je dobio novu šarmantnu slastičarnicu

Beograd je dobio novu šarmantnu slastičarnicu

"Gđa Mirkov"


Fotografija: Višnja Jovanović

Riječ je o konceptu koji je prvobitno bio samo prostor u funkciji radionice, iz koje su slastice i kolači odlazili na adrese raznih beogradskih restorana i hotela, a sada je iz toga proizašla totalno chic slastičarnica imena "Gđa Mirkov"

"Gđa Mirkov" nova je slastičarnica koja je nedavno u Beogradu otvorila svoja vrata. Iako je prvobitno bilo riječ o svojevrsnoj radionici iz koje su kolači odlazili na adrese raznih beogradskih restorana i hotela, proces transformacije u slastičarnicu dogodio se sasvim spontano u listopadu prošle godine, a za njezin današnji izgled i koncept zaslužan je arhitekt Filip Zarić.

Kada je u pitanju ponuda kolača, ona je bazirana na nekoliko poznatih francuskih klasika. Akcent je stavljen na kolače od choux testa i krafnice s hrskavom koricom od maslaca i smeđeg šećera koje su nazvali šu-šu. "Naše šu-šu krafnice ispunjene su različitim nadjevima i ukrašene čokoladnim kapicama u raznim bojama te su instantno postale hit. Tzv. choux test je u biti tehnika pravljenja princes krafni, profiterola, eklera i sličnih delicija, a mi koji pravimo kolače svakodnevno, još uvijek im ne uspijevamo odoljeti i uživamo u stvaranju novih nadjeva i dekoracija na njima.


To je još jedan romantičan razlog zašto smo im nadjenuli upravo taj naziv, a ako želite nekom tepati na francuskom, dovoljno je da mu kažete šu-šu." ispričala nam je vlasnica Nina Babić, koja kaže kako imaju još jedan francuski klasik koji je jako popularan, a riječ je o slastici imena "Paris-Brest". "Trudimo se napraviti ga na najbolji mogući način, onaj sasvim starinski. Ručno karameliziramo male količine lješnjaka, badema i meljemo ih u pralin pastu koju onda miješamo s kremom, koja ima jako veliki udio maslaca. Tako smo dobili mousseline kremu koja je lagana i izdašna, ne previše slatka i s prepoznatljivim, jakim okusom lješnjaka."

Inače, u narednom periodu slastičarnica Gđa Mirkov planira i proširiti svoju ponudu otkrila nam je Nina, a u pitanju je još puno novih kolača i toplih napitaka. Kaže kako će gosti moći i računati na dobru muziku, odličnu kavu, svježe cijeđene sokove i malo duže radno vrijeme, a u toplijim danima koji su na vidiku, na raspolaganju će biti i terasa s pogledom na raskošno zelenilo zemunskog parka. I za kraj, Nina nam je rekla kako nije ugostiteljica i da za nju još ima puno nepoznanica u toj domeni, ali je prije svega željela upoznati svoje kupce te da oni upoznaju i njih, kao i njihove sjajne slastice. Činjenica je ističe, da se ljudi za sada uvijek vraćaju, što joj je i najbitnije.

Povezani tekstovi

Buro 24/7 izbor