Search

Beograd je dobio novu šarmantnu slastičarnicu

Beograd je dobio novu šarmantnu slastičarnicu

"Gđa Mirkov"


Image: Višnja Jovanović

Riječ je o konceptu koji je prvobitno bio samo prostor u funkciji radionice, iz koje su slastice i kolači odlazili na adrese raznih beogradskih restorana i hotela, a sada je iz toga proizašla totalno chic slastičarnica imena "Gđa Mirkov"

"Gđa Mirkov" nova je slastičarnica koja je nedavno u Beogradu otvorila svoja vrata. Iako je prvobitno bilo riječ o svojevrsnoj radionici iz koje su kolači odlazili na adrese raznih beogradskih restorana i hotela, proces transformacije u slastičarnicu dogodio se sasvim spontano u listopadu prošle godine, a za njezin današnji izgled i koncept zaslužan je arhitekt Filip Zarić.

Kada je u pitanju ponuda kolača, ona je bazirana na nekoliko poznatih francuskih klasika. Akcent je stavljen na kolače od choux testa i krafnice s hrskavom koricom od maslaca i smeđeg šećera koje su nazvali šu-šu. "Naše šu-šu krafnice ispunjene su različitim nadjevima i ukrašene čokoladnim kapicama u raznim bojama te su instantno postale hit. Tzv. choux test je u biti tehnika pravljenja princes krafni, profiterola, eklera i sličnih delicija, a mi koji pravimo kolače svakodnevno, još uvijek im ne uspijevamo odoljeti i uživamo u stvaranju novih nadjeva i dekoracija na njima.

Beograd je dobio novu šarmantnu slastičarnicu (фото 1)
To je još jedan romantičan razlog zašto smo im nadjenuli upravo taj naziv, a ako želite nekom tepati na francuskom, dovoljno je da mu kažete šu-šu." ispričala nam je vlasnica Nina Babić, koja kaže kako imaju još jedan francuski klasik koji je jako popularan, a riječ je o slastici imena "Paris-Brest". "Trudimo se napraviti ga na najbolji mogući način, onaj sasvim starinski. Ručno karameliziramo male količine lješnjaka, badema i meljemo ih u pralin pastu koju onda miješamo s kremom, koja ima jako veliki udio maslaca. Tako smo dobili mousseline kremu koja je lagana i izdašna, ne previše slatka i s prepoznatljivim, jakim okusom lješnjaka."
Beograd je dobio novu šarmantnu slastičarnicu (фото 2)
Inače, u narednom periodu slastičarnica Gđa Mirkov planira i proširiti svoju ponudu otkrila nam je Nina, a u pitanju je još puno novih kolača i toplih napitaka. Kaže kako će gosti moći i računati na dobru muziku, odličnu kavu, svježe cijeđene sokove i malo duže radno vrijeme, a u toplijim danima koji su na vidiku, na raspolaganju će biti i terasa s pogledom na raskošno zelenilo zemunskog parka. I za kraj, Nina nam je rekla kako nije ugostiteljica i da za nju još ima puno nepoznanica u toj domeni, ali je prije svega željela upoznati svoje kupce te da oni upoznaju i njih, kao i njihove sjajne slastice. Činjenica je ističe, da se ljudi za sada uvijek vraćaju, što joj je i najbitnije.
Beograd je dobio novu šarmantnu slastičarnicu (фото 3)Beograd je dobio novu šarmantnu slastičarnicu (фото 4)Beograd je dobio novu šarmantnu slastičarnicu (фото 5)Beograd je dobio novu šarmantnu slastičarnicu (фото 6)

Related articles

Buro 24/7 Selection

više