Search

Beogradska Kabezza mjesto je koje spaja prošlost i sadašnjost

Beogradska Kabezza mjesto je koje spaja prošlost i sadašnjost

Na adresi Svetozara Markovića 24

Kabezza je staro srpsko piće, osvježavajući sok koji je danas simbol nekih prošlih vremena te iskrenih i pravih vrijednosti

Nedavno otvoren restoran Kabezza smješten je u jednoj od najstarijih beogradskih općina i njegova misija je vratiti duh nekih prošlih vremena upakiran u moderni koncept. To je bila glavna ideja Bojane Rokvić kada je odlučila otvoriti restoran i svoja samouka umijeća podijeliti sa širom publikom. Kako sebe još voli nazvati "samostalna kulinarska umjetnica", Bojana je u kulinarske vode uplovila sasvim iznenadno kada je na nagovor prijatelja, koji su uživali u njezinim jelima, počela kuhati i za sve ostale koji su željeli probati nešto novo i drugačije. Pet godina kulinarske avanture rezultirale su otvaranjem vlastitog restorana kojeg je nazvala "Kabezza". Kuhinja je u potpunosti osmišljena u skladu s imenom i referira se na recepte naših baka koje Bojana sa svojim malim, ali pomno odabranim timom, provlači kroz moderne tehnike pripreme i serviranja. Ponuda jela uglavnom prati sezonsku ponudu s lokalnih beogradskih tržnica i ovisno o tome mijenja se jelovnik. Trenutno je aktualan zimski jelovnik iz kojeg možete izabrati rozbif s maslacem i salsom od paprike, pitu od junetine sa sladoledom od senfa, dimljeno pačje meso na kesten pireu s umakom od kruške, konfit od batka na tjestenini s ljubičastim kupusom ili panna cottu sa sirupom od ruže. 

Beogradska Kabezza mjesto je koje spaja prošlost i sadašnjost (фото 1)

"Kabezza" je osmišljena s idejom da promovira kulturu uživanja u vinu i hrani pa je poseban naglasak stavljen i na vinsku kartu koju čine vina domaćih vinara. Tako su u ponudi vina s različitih geografskih područja Srbije, od Fruške gore preko Aleksandrovca do Negotina. Naravno, nije se odustalo ni od kvalitetnih stranih vinarija kao ni od kvalitetnih domaćih craft piva. Ipak, ono što izdvaja "Kabezzu" u odnosu na druge restorane je savršeni sklad kvalitete i cijene. Ambijent i arhitektonsko rješenje karakterizira švedski dizajn kojeg čine elementi betona u neutralnoj boji, žica i puno drvo, a potpisuje ga arhitektica Milica Nešić. Dizajn interijera neopterećen je detaljima i osmišljen tako da je lako prilagodljiv kao izložbena platforma raznih umjetnika. S ovim restoranom Beograd je postao bogatiji za još jedno mjesto na kojem možete uživati u lijepoj gastronomskoj priči i utažiti glad za domaćim jelima. 

Beogradska Kabezza mjesto je koje spaja prošlost i sadašnjost (фото 2)

Beogradska Kabezza mjesto je koje spaja prošlost i sadašnjost (фото 3)

Beogradska Kabezza mjesto je koje spaja prošlost i sadašnjost (фото 4)

Beogradska Kabezza mjesto je koje spaja prošlost i sadašnjost (фото 5)

Beogradska Kabezza mjesto je koje spaja prošlost i sadašnjost (фото 6)Beogradska Kabezza mjesto je koje spaja prošlost i sadašnjost (фото 7)

Related articles

Buro 24/7 Selection

više