Traži

Beogradski bistro po mjeri Francuza

Beogradski bistro po mjeri Francuza

Homa Bistro

Tekst: Tina Kovačiček


Fotografija: PR

Homa Bistro otvoren je krajem prošle godine i otad se ne prestaje pričati o ovom mjestu...

Za sve koji nisu upućeni; prvo je rođen Homa restoran, tamo negdje još davne 2011. na Dorćolu. Beogradska gastro lokacija vrhunski promišljenog menija i minimalističkog interijera u europskom stilu. Krajem prošle godine vlasnici Filip Ćirić (inače Homin chef), Vlastimir Puhalo i Antonio Passarella otvorili su novu Homu, ovog puta u stilu francuskog bistroa i to u gastronomskog središtu grada, kako nazivaju područje Vračara. 

Antonio Passarella, Filip Ćirić i Vlastimir Puhalo

Homa restoran postavio je standarde tzv. fine dininga te razmazio svoju klijentelu vrhunskom pripremom namirnica te probranim okusima. Homa Bistro je jednostavnija verzija ove ideje te cjenovno prihvatljivija. Namirnice ostaju vrhunske, ali je pojednostavljena njihova priprema, prilagođena konceptu bistroa i prometnijoj lokaciji na Vračaru. Jelovnik je kombinacija francuske i balkanske kuhinje s malim naznakama talijanske, s obzirom da je jedan od vlasnika Talijan. Uz ručak i večeru ovdje služe i doručak, što je novost u odnosu na dorćolsku Homu. Za doručak se ovdje po principu švedskog stola služe zdrave namirnice poput kinoe, prosa, heljde te pekmezi, humus, losos, šunka, kozji sir uz razne vrste peciva te različite verzije omleta, i to sve u periodu od 08:00 do 13:00 sati. Svatko može pronaći nešto za sebe jer započeti dan dobrim doručkom i dalje smatramo bitnom gastro navikom.

Beogradski bistro po mjeri Francuza (фото 1)

Ručak i večera donose izbor mesnih jela, klasično dobrih hamburgera, odličan izbor za vegetarijance, a dio jelovnika "Žabarska klopa po receptu Antonijeve mame" donosi taj spominjani dašak Italije u ovom francuskom okruženju. Za kraj će vam preporučiti da ostavite mjesta za čuveni Homin desert Saksiju koji poslužuju, naravno, u maloj saksiji. Ovaj legendarni slatki doživljaj dijele obje Home.

Beogradski bistro po mjeri Francuza (фото 2)

Uređenje interijera potpisuje arhitektica Zorana Đorđević koja je savršeno pogodila atmosferu bistroa. Tople boje upotpunjene živim detaljima i prigušenim svjetlom. Odmjereno i francuski elegantno, a za tople mjesece bit će postavljena i ljetna terasa. U svakom slučaju svi koji su posjetili ovo šarmantno mjesto kažu da je nezaobilazno. Zato se još uvijek govori o Homi bistro...

Beogradski bistro po mjeri Francuza (фото 3)

Beogradski bistro po mjeri Francuza (фото 4)

Povezani tekstovi

Buro 24/7 izbor